Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imagine
  • Galerie

Prăjitură fină cu vișine și ciocolată albă

Îmi plac prăjiturile cu foi, așa că am făcut o prăjitură fină cu vișine și ciocolată albă. A ieșit atât de bună, că deși am mai făcut și alte prăjituri, a fost prima care a dispărut de pe platou. A fost atât de bună că deja am fost întrebată *Când mai fac*? O să fac curând din nou.

Această prăjitură fină cu vișine îmbină perfect gustul dulce din ciocolata alb cu gustul puțin acru al vișinelor. Iar foile, fragede, moi…fac ca prăjitura să se topească pur și simplu în gură. Rețeta a plecat de fapt de la Prăjitura Doboș, doar că imi doreaam ceva cu fructe. Am obținut o prăjitură la fel de fragedă, ideală pentru cei ce nu iubesc cacaoa. Nu are strop de cacao în compoziție.

Ce trebuie sa stiți

Pentru foi am folosit făină albă. Atăt la cremă căt și la foi am folosit unt gras, bun de 82% grăsime. Ciocolata albă de calitate dă gustul acestei prăjituri. Eu nu folosesc ciocolată menaj, care după parerea mea este doar dulce, fără un gust bun. Vișinele au fost congelate, dacă vreți să folosiți praspete, trebuie să le pregătiți înainte. Vișinele proaspete se spală, se scot sâmburii și apoi se pun pe foc împreună cu zahărul. Le lăsați pe foc până sunt ușor gătite. Eu am folosit siropul obținut de la fierberea fructelor, dar acest pas nu este obligatoriu, dacă nu doriți foile ușor colorate. Să nu puneți mult sirop! Doar unse cu o pensulă, în start subțire. Deasupra eu am folosit bomboane colorate și au dat un aspect foarte frumos. Dacă nu vă plac puteți pune un strat generos de ciocolată albă rasă. Important este, dacă puneți ciocolată, crema să fie rece, pentru a nu se topi. Prăjitura asta e delicioasă, trebuie să o încercați.

 


Ingrediente

  • Pentru foi
  • 6 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125g făină
  • 60g unt
  • un praf de sare
  • Pentru cremă
  • 4 ouă
  • 300g zahăr
  • 400g ciocolată albă
  • 300g unt
  • Pentru umplutură
  • 400g vișine
  • 200g zahăr
  • Pentru decor
  • bombonele colorate

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început pregătim aluatul pentru foile prăjiturii. Nu o să fie un aluat tare, ci mai degrabă se aseamănă cu foile de prăjitură Doboș. Batem albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se continuă până capătă aspect de bezea. Apoi adăugăm gălbenușurile și untul topit. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Oprim mixerul și cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, încorporăm făina treptat. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Într-o tavă, pe hărtie de copt punem aluat în strat subțire și îl întindem ușor cu o lingură, pentru a fi în strat egal. Din aluatul obținut eu am copt 4 foi. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Coacem foile la 175 grade până se rumenesc ușor. Le dezlipim cu grijă de pe foaia de copt, pentru că sunt foarte fragede. Le lăsăm să se răcească bine înainte de a pune crema. Eu de regulă le las de pe o zi pe alta, la frigider. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Pentru cremă, punem într-un bol de inox, ouăle cu zahărul pe baie de abur și amestecam bine cu un tem până se topește bine zahărul. Este important să amestecăm continuu, pentru a nu obține o omletă. După ce zahărul s-a topit, adăugăm ciocolata albă ruptă bucăți. Lăsăm ciocolata în amestec 1-2 minute, apoi amestecăm bine până la topirea completă a acesteia. Imaginea 5

  • Pasul 6

    După topirea ciocolatei, punem o folie alimentară în contact cu crema și lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După acest timp, adăugăm untul și îl încorporăm bine în cremă. Imahinea 6

  • Pasul 7

    Cât crema se răcește, pregătim vișinele. Eu am folosit vișine congelate, fără sâmburi dar puteți folosi și vișine proaspete, dacă este sezonul. Vișinele le-am pus cu zahârul, într-un vas pe foc. Am amestecat și am lăsat să fiarbă cam 10 minute. Imaginea 7

  • Pasul 8

    După fierbere, am scurs cu ajutorul unei strecurătoare, vișinele. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Pentru asamblarea prăjiturii, am pus folie alimentară intr-o tavă, apoi o foaie pentru prăjitură. Am uns foaia cu sirop de vișine, în start foarte subțire cu ajutorul unei pensule, apoi am pus 1/4  cremă. Imaginea 9

  • Pasul 10

    A urmat a doua foaie, din nou am pus sirop și cremă, apoi am adăugat în strat uniform vișinele pregătite anterior. Punem apoi și următoarele foi cu crema aferentă lor. Imaginea 10

  • Pasul 11

    Când am terminat de pus foile și crema, peste ultimul start de cremă, adăugăm un start generos de bombonele, acoperim bine cu folie și dăm la frigider pentru minim 3 ore.Imaginea 11

  • Pasul 12

    După ce a stat bine la rece, putem tăia prăjitura pentru a fi servită. Imaginea 12


Tag-uri reteta: ciocolata alba, dulce, foi, fraged, oua, Prăjitură, unt, Visine
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: octombrie 26, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version