Prăjitură fină cu vișine și ciocolată albă

Îmi plac prăjiturile cu foi, așa că am făcut o prăjitură fină cu vișine și ciocolată albă. A ieșit atât de bună, că deși am mai făcut și alte prăjituri, a fost prima care a dispărut de pe platou. A fost atât de bună că deja am fost întrebată *Când mai fac*? O să fac curând din nou.

Această prăjitură fină cu vișine îmbină perfect gustul dulce din ciocolata alb cu gustul puțin acru al vișinelor. Iar foile, fragede, moi…fac ca prăjitura să se topească pur și simplu în gură. Rețeta a plecat de fapt de la Prăjitura Doboș, doar că imi doreaam ceva cu fructe. Am obținut o prăjitură la fel de fragedă, ideală pentru cei ce nu iubesc cacaoa. Nu are strop de cacao în compoziție.

Ce trebuie sa stiți

Pentru foi am folosit făină albă. Atăt la cremă căt și la foi am folosit unt gras, bun de 82% grăsime. Ciocolata albă de calitate dă gustul acestei prăjituri. Eu nu folosesc ciocolată menaj, care după parerea mea este doar dulce, fără un gust bun. Vișinele au fost congelate, dacă vreți să folosiți praspete, trebuie să le pregătiți înainte. Vișinele proaspete se spală, se scot sâmburii și apoi se pun pe foc împreună cu zahărul. Le lăsați pe foc până sunt ușor gătite. Eu am folosit siropul obținut de la fierberea fructelor, dar acest pas nu este obligatoriu, dacă nu doriți foile ușor colorate. Să nu puneți mult sirop! Doar unse cu o pensulă, în start subțire. Deasupra eu am folosit bomboane colorate și au dat un aspect foarte frumos. Dacă nu vă plac puteți pune un strat generos de ciocolată albă rasă. Important este, dacă puneți ciocolată, crema să fie rece, pentru a nu se topi. Prăjitura asta e delicioasă, trebuie să o încercați.