Prăjitură Doboș

Prăjitură Doboș este o prăjitură cu foi fragede ce se pretează de minune atat la mesele de sărbătoare cat si atunci cand ne dorim un desert minunat, facut in casă.
Foile se pot face cu câteva zile înainte de a fi umplute cu crema tinandu-se apoi la rece, în folie alimentară. Nu se face rapid, dar rezultatul merită timpul alocat pregătirii.

Când vă faceți planurile pentru pregătirea dulciurilor pentru Sărbători, treceți și acest Doboș pe listă. Merită! Pur și simplu se topește în gură. Așa de fraged este. Iar gustul? Curcubeu pe cerul gurii, ca să zic așa. Folosiți cacao neagră pentru un gust intens , iar untul să fie de calitate. Eu la prăjituri folosesc doar unt de 82% grăsime. De fapt doar acest tip de unt îl cumpăr. Nu folosesc de foarte multi ani margarina la nimic. Nici nu o vad în magazine. 🙂

Mai ales, în ultimii ani de când a aparut copilul în viața mea, recunosc că sunt mai atentă la ce produse folosesc. Nu cumpăr totul bio, dar nu folosesc frișcă vegetală, margarină, etc. Încerc să folosesc produse cât mai sănătoase fără a duce la extremă acest lucru. Nu măncăm doar semințe și frunze toată ziua, dar încerc sa elimin ceea ce este nociv și să găsesc o cale de mijloc.