Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Prăjitură cu mere, ghimbir si portocală confiata

Pentru azi am zic ca fac ceva dulce și cum aveam mere în casă am zis să pregătesc o prăjitură cu mere, ghimbir si portocală confiată. Nu am vrut rețeta clasică de prăjitură cu mere, asa ca am improvizat. Este prima dată când o pregătesc și a iesit chiar delicioasă.
Mergeam în vizită și idea a fost să nu merg cu mâna goală. Buna idee! Prietena mea a fost încântată si a zis că ca vrea neaparat rețeta. Norocul meu ca am notat ingredientele pe un caiet. Mai mult ca sigur ca o voi repeta în viitor.

Înafară de scorțișoara am adăugat pudră de ghimbir si în aluat am pus bucatele de portocală confiata, astfel prajitura mea a fost foarte automată. Această coajă de portocală confiată, eu o procur din magazinele Lidl, asta când nu am eu făcută în casă. Este foarte aromată și ambalată în cuti de 100g, ceea ce constituie un avantaj. Prăjitura mea a căpătat aroma Sărbătorilor de iarnă, aroma copilăriei când mama ne făcea mere coapte cu scorțișoară.

Nu se face greu, se poate pune în tăvi pentru chec ( asa cum am făcut eu) sau intr-o singura tavă mai mare.
Eu am folosit mere roșii , usor acrisoare . Sunt sigura ca merge la cel de bine si cu mere verzi. Dacă vreți îî puteți face și o glazură din zahăr pudră cu zeamă de lămâie, eu am preferat doar să o pudrez puțin cu zahăr pudră.


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 5 ouă
  • 300 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 120 ml ulei
  • 400 ml chefir
  • 425 g făină albă
  • 15 g praf de copt
  • 100 g coajă de portocale confiată
  • Pentru umplutură
  • 7 mere mari
  • 300 g zahăr
  • 100 ml smântână lichidă
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță pudră ghimbir
  • 2 linguri griș

Pasi

  • Pasul 1

    Curățăm merele de coajă , le tăiem în sferturi, scoatem cotoarele și apoi tăiem merele cuburi potrivite.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Într-un vas caramelizăm zahărul iar când este gata adăuhăm cu grijă smântâna și apoi merele. Lăsăm să fiarbă împreună.Imaginea 2

  • Pasul 3

    După 10 minute, adăugăm condimentele și lăsăm să fiarbă până scade lichidul lăsat în vasul cu mere. Oprim focul și lăsăm merele să se răcorească puțin.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Într-un vas punem ouăle și le batem bine cu zahărul și zahărul vanilat. Puteți folosi si un robot, să vă fie mai ușor. După ce nu se mai simte zahărul în compoziția de ouă, adăuham uleiul si chefirul. Separat, amestecăm făina cu praful de copt, după care o încorporăm ușor cu o spatulă.Imaginea 4

  • Pasul 5

    La final, adăugăm cuburile de coajă de portocală li amestecăm ușor în aluat.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Înainte să punem compoziția în tăvi, adăugam grișul peste mere și amestecăm.Imaginea 6

  • Pasul 7

    În două tăvi de chec, tapetate cu hârtie de copt, punem căte un strat de aluat, apoi un strat de mere și la final din nou aluat.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Punem tăvile în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 45 minute sau până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii.Imaginea 8

  • Pasul 9

    Scoatem din tavă și lăsăm să se răcescă ( asta dacă aveți destulă răbdare, noi am taiat-o caldă). Pudrați cu zahăr inainte de sevire.Imaginea 9

     


Tag-uri reteta: ghimbir, mere, portocala, scortisoara
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timp de pregatire: 30min
  • Timp de gatit: 45min
  • Portii: 2 tăvi
  • Categorie: Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: august 20, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Chec marmorat
  • Papanași cu dulceață și smântână
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version