Prăjitură cu mere, ghimbir si portocală confiata

Pentru azi am zic ca fac ceva dulce și cum aveam mere în casă am zis să pregătesc o prăjitură cu mere, ghimbir si portocală confiată. Nu am vrut rețeta clasică de prăjitură cu mere, asa ca am improvizat. Este prima dată când o pregătesc și a iesit chiar delicioasă.
Mergeam în vizită și idea a fost să nu merg cu mâna goală. Buna idee! Prietena mea a fost încântată si a zis că ca vrea neaparat rețeta. Norocul meu ca am notat ingredientele pe un caiet. Mai mult ca sigur ca o voi repeta în viitor.

Înafară de scorțișoara am adăugat pudră de ghimbir si în aluat am pus bucatele de portocală confiata, astfel prajitura mea a fost foarte automată. Această coajă de portocală confiată, eu o procur din magazinele Lidl, asta când nu am eu făcută în casă. Este foarte aromată și ambalată în cuti de 100g, ceea ce constituie un avantaj. Prăjitura mea a căpătat aroma Sărbătorilor de iarnă, aroma copilăriei când mama ne făcea mere coapte cu scorțișoară.

Nu se face greu, se poate pune în tăvi pentru chec ( asa cum am făcut eu) sau intr-o singura tavă mai mare.
Eu am folosit mere roșii , usor acrisoare . Sunt sigura ca merge la cel de bine si cu mere verzi. Dacă vreți îî puteți face și o glazură din zahăr pudră cu zeamă de lămâie, eu am preferat doar să o pudrez puțin cu zahăr pudră.