Pasi
- Pasul 1
Curățăm merele de coajă , le tăiem în sferturi, scoatem cotoarele și apoi tăiem merele cuburi potrivite.
Imaginea 1
- Pasul 2
Într-un vas caramelizăm zahărul iar când este gata adăuhăm cu grijă smântâna și apoi merele. Lăsăm să fiarbă împreună.
Imaginea 2
- Pasul 3
După 10 minute, adăugăm condimentele și lăsăm să fiarbă până scade lichidul lăsat în vasul cu mere. Oprim focul și lăsăm merele să se răcorească puțin.
Imaginea 3
- Pasul 4
Într-un vas punem ouăle și le batem bine cu zahărul și zahărul vanilat. Puteți folosi si un robot, să vă fie mai ușor. După ce nu se mai simte zahărul în compoziția de ouă, adăuham uleiul si chefirul. Separat, amestecăm făina cu praful de copt, după care o încorporăm ușor cu o spatulă.
Imaginea 4
- Pasul 5
La final, adăugăm cuburile de coajă de portocală li amestecăm ușor în aluat.
Imaginea 5
- Pasul 6
Înainte să punem compoziția în tăvi, adăugam grișul peste mere și amestecăm.
Imaginea 6
- Pasul 7
În două tăvi de chec, tapetate cu hârtie de copt, punem căte un strat de aluat, apoi un strat de mere și la final din nou aluat.
Imaginea 7
- Pasul 8
Punem tăvile în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 45 minute sau până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii.
Imaginea 8
- Pasul 9
Scoatem din tavă și lăsăm să se răcescă ( asta dacă aveți destulă răbdare, noi am taiat-o caldă). Pudrați cu zahăr inainte de sevire.
Imaginea 9