Pasi
- Pasul 1
Pregătirea aluatului nu este deloc dificilă. Puteți folosi un robot pentru frământat sau puteți face asta manual. Eu prefer să frământ manual, să simt aluatul. Punem într-un bol făina, drojdia, laptele condensat îndulcit (am pus bolol pe cantar și am cântărit 45 grame, de aceea nu este exprimată cantitatea în ml), oul și untul.
Imaginea 1
- Pasul 2
Încălzim laptele cât să fie bun pentru frământat, apoi îl turnăm treptat și începem să frământăm.
Imaginea 2
- Pasul 3
Frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de pereții vasului (circa 10 minute), apoi acoperim vasul cu un prosop curat și îl lăsăm să dospească într-un loc cald pentru circa 30-40 minute.
Imaginea 3
- Pasul 4
După ce a dospit aluatul, putem începe să îl modelăm. Ca să înțelegeți, am făcut multe poze pas cu pas, așa ca este bine să le urmăriți în galeria de imagini.
Imaginea 4
- Pasul 5
Pe o placă presărată cu faină transferăm aluatul din bolul în care a dospit.
Imaginea 5
- Pasul 6
Tăiem o parte mică din aluat pe care o oprim pentru a forma crucea centrală. Dacă nu vă doriți, puteți să nu păstrați aluat.
Imaginea 6
- Pasul 7
Întindem aluatul sub formă de foaie rotundă, cu grosimea de 0,5 cm. Punem central un capac sau o farfurie întinsă, iar marginile libere începem și le decupăm în fâșii late de 1 cm.
Imaginea 7
- Pasul 8
La baza fâșiilor, punem un strat de cireșe confiate sau cuburi de rahat, astfel încât să formăm un cerc.
Imaginea 8-
- Pasul 9
După ce am pus cireșele, trecem fiecare fâșie de aluat peste ele, încrucișând câte două, sub formă de x.
Imaginea 9
- Pasul 10
Procedăm astfel până terminăm împletitura de jur împrejur.
Imaginea 10
- Pasul 11
Aluatul păstrat separat, îl porționăm în bucățele micuțe și îl modelăm sub formă de bile.
Imaginea 11
- Pasul 12
Punem bilele din aluat, sub formă de cruce. Transferăm aluatul împletit într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, cu grijă. Acoperim tava cu un prosop curat și mai lăsăm la dospit pentru circa 20 minute.
Imaginea 12
- Pasul 13
Cât timp aluatul dospește, pregătim umplutura de brânză. Astfel, într0un bol punem brânza proaspătă, laptele condensat, coaja de portocală (eu am într-un borcan cu zahăr mereu în frigider), oul și amestecam bine, bine cu o furculiță până ce compoziția este omogenă.
Imaginea 13
- Pasul 14
Într-un bol mic, punem amidonul de porumb pe care îl amestecăm în timp ce turnăm treptat smântâna lichidă. Avem grijă să nu se formeze cocoloașe! Acest amestec îl punem peste compoziția de brânză și amestecăm bine.
Imaginea 14
- Pasul 15
Punem stafidele și gustăm compoziția. Dacă o doriți mai dulce, mai puteți pune lapte condensat.
Imaginea 15
- Pasul 16
Cu ajutorul unei linguri, după ce a dospit aluatul din tavă, punem compoziția de brânză în cele patru locuri rămase libere în interiorul aluatului.
Imaginea 16
- Pasul 17
Ungem cu gălbenuș aluatul, de jur împrejur, pe centrul iar restul gălbenușului îl întindem ușor cu pensula peste brânză.
Imaginea 17
- Pasul 18
Astfel pasca formată, este gata de introdus în cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru circa 40 minute.
Imaginea 18
- Pasul 19
După ce s-a rumenit frumos, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească.
Imaginea 19
- Pasul 20
O servim alături de cei dragi, cu sufletul curat și gânduri bune. Sărbători Luminate vă doresc!
Imaginea 20
Dacă v-a plăcut rețete mea, dați o distribuire (Share) mai departe, să poată vedea și alte persoane!
Cristina
aprilie 16, 2020 @ 10:31 pm
Astazi am incercat minunata si speciala ta pasca. A iesit minunat am ele. Abia asteapt sa le si gustam. Mi se pare o idee foarte frumoasa.
Multumim xxx
Crina Matei
aprilie 18, 2020 @ 3:14 pm
Ma bucur tare mult ca va place! Sărbători binecuvântate va doresc sa aveti!