Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imagine
  • Galerie

Gogoși rapide cu aluat frământat la robot

Cred că fiecare dintre noi iubea în copilărie gogoșile făcute de mamele noastre.Iiar daca putem face gogoși rapide cu aluat frământat la robot viața parcă este mai frumoasă. Acum am facut varianta simpla a gogșilor dar utilizând acest aluat putem face și gogoși umplute cu diverse umpluturi, după placerea fiecăruia. Eu de multe ori le umplu după prăjire. Folosesc gem de fructe, cremă de ciocolată sau de vanilie. Le puteți trece prin ciocolată topită dacă vă plac glazurate.

Gogoși cred că ne făcea mama cel mai des acasă, ca și desert. Prăjituri cu creme făcea duminica sau la sărbători. Dar în cursul săptămânii, gogoși ne făcea mereu. Parcă imi amintesc mirosul pe care îl simțeam de pe scara blocului când veneam de la școală. Urcam scările și ne întrebam dacă oare de la apartamentul nostru vine mirosul. Pentru aromă, mama avea mereu în frigider un borcan cu coajă rasă de portocală sau de lămâie. Aceasta era aroma perfectă atât pentru gogoși cât și pentru cozonac, plăcinte diverse, clătite, etc Copilaria…ne bucuram de lucruri simple.

Pentru aluatul de gogși, eu folosesc în general făină albă de grâu. Drojdie am mereu în casă sub formă uscată. Dacă aveți drojdie proaspătă, folosiți echivalentul acesteia ( 7g drojdie uscată=25g drojdie proaspătă).


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g făină
  • 7g drojdie uscată
  • 150g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300ml lapte
  • Un praf de sare
  • Pentru decor
  • zahăr pudră

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a face gogoși rapide cu aluat frământat la robot procedăm astfel: punem ingredientele uscate în robot si le amestecăm usor, la viteză mică. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Pornim robotul la viteza medie si adăugăm treptat laptele cald peste ingredientele uscate. Imaginea 2

  • Pasul 3

    După ce se formeaza aluatul, adăugăm o lingură cu ulei si mixam în continuare pentru încă 5-7 minute. Lăsăm aluatul obținut la dospit intr-un loc cald pentru 30 minute acoperit cu un prosop curat. Imaginea 4

  • Pasul 4

    După ce a dospit aluatul il modelăm ușor cu mâinile unse cu puțin ulei. Imaginea 5

  • Pasul 5

    Pe o placa de lemn pudrata cu faina, întindem aluatul obținând o foaie cu grosimea de 0,5cm iar cu un decupator sau un pahar vom decupa formele dorite. Imaginea 6

  • Pasul 6

    Punem formele obținute la dospit pe o placa de lemn sau tava pudrată cu făină pentru inca 10-15 minute acoperite cu un prosop curat. Imaginea 7

  • Pasul 7

    Intr-o tigaie punem ulei la încins si prăjit gogosile pe ambele parti. Imaginea 8

  • Pasul 8

    Când sunt gata le scoatem intr-un vas cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei. Imaginea 9

  • Pasul 9

    Le pudrăm cu zaha cât încă sunt calde si sunt gata de a fi servite. Am obținut delicioase gogoși rapide cu aluat frământat la robot. Imaginea 10


Tag-uri reteta: aluat, dulce, gogosi, prajit, rapid
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: mai 5, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Brioșe pufoase cu afine de pădure
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39649

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21333

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20581

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18564

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18380

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18298

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17554

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    15974

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.