Gogoși rapide cu aluat frământat la robot

Cred că fiecare dintre noi iubea în copilărie gogoșile făcute de mamele noastre.Iiar daca putem face gogoși rapide cu aluat frământat la robot viața parcă este mai frumoasă. Acum am facut varianta simpla a gogșilor dar utilizând acest aluat putem face și gogoși umplute cu diverse umpluturi, după placerea fiecăruia. Eu de multe ori le umplu după prăjire. Folosesc gem de fructe, cremă de ciocolată sau de vanilie. Le puteți trece prin ciocolată topită dacă vă plac glazurate.

Gogoși cred că ne făcea mama cel mai des acasă, ca și desert. Prăjituri cu creme făcea duminica sau la sărbători. Dar în cursul săptămânii, gogoși ne făcea mereu. Parcă imi amintesc mirosul pe care îl simțeam de pe scara blocului când veneam de la școală. Urcam scările și ne întrebam dacă oare de la apartamentul nostru vine mirosul. Pentru aromă, mama avea mereu în frigider un borcan cu coajă rasă de portocală sau de lămâie. Aceasta era aroma perfectă atât pentru gogoși cât și pentru cozonac, plăcinte diverse, clătite, etc Copilaria…ne bucuram de lucruri simple.

Pentru aluatul de gogși, eu folosesc în general făină albă de grâu. Drojdie am mereu în casă sub formă uscată. Dacă aveți drojdie proaspătă, folosiți echivalentul acesteia ( 7g drojdie uscată=25g drojdie proaspătă).