Fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate
Astăzi pregătim împreună fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate. Fursecurile mereu au fost o încântare pentru mine pentru că efectiv se topesc în gură. Sunt multe tipuri de fursecuri dar în preajma sărbătorilor de iarnă parcă cel mai bine sunt apreciate fursecurile cu unt si fructe comfiate. Pentru cele de azi am ales caisele si am folosit caise deshidratate chiar dacă nu au acea culoare portocalie dar sunt mai sănătoase decât cele confiate. Au rezultat fursecuri perfecte ce se topesc pur și simplu în gură.
Aceasta este o rețetă ce vă permite să vă jucați cu ingredientele. Din acelaș aluat, pot rezulta fursecuri cu diverse gusturi daca schimbați fructele. Puteți pune merișoare, stafide, curmale, ananas, etc. Astefel, faceți ca aceiasi rețetă să dea produse cu gust variat. Le puteți schimba și forma daca doriți, puteți pune cate un fruct deasupra….depinde de dorința și iimaginația voastră.
Prietenele mele, au fost încântate cand, de Sărbători, au primit aceste fursecuri de la mine. Alături de alte dulciuri pregătite in casa, pot constitui cadoul perfect. Și conțin și un ingredient secret, pe care nu l-am scris în rețetă. Sunteți curioși?? Bineîntețes ca am pus mult suflet și dragoste cand i-am făcut. De altfel, acesta este secretul din retetele mele. Le fac cu mult drag, cu pasiune. Iar când faci așa, totul pare mai ușor și chiar mai bun. Trebuie să încercați rețeta! Si pe cea de fursecuri dar si pe cea cu…secretul. 🙂
Provocare
Imi puteți spune ce combinații atii făcut voi având la bază această rețetă. Tare ași vrea să văd combinații noi la care, poate, eu nici nu m-am gandit. Sau poate veți schimba și alte ingrediente, ce ziceți? Va pot provoca? Sunt convinsă că nu veți regreta dacă veți proba acest tip de fursecuri. Posibil să o treceți apoi la *Rețete favorite*.
Pasi
- Pasul 1
Pentru pregătirea acestor fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate, Intr-un bol punem făină, zahărul, sarea si praful de copt si le amestecăm usor. Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm apoi untul si oul si începem să amestecăm ingredientele cu mâna. Imaginea 3
- Pasul 3
Tăiem cuburi caisele deshidratate și le încorporăm ușor în aluat. Imaginea 3
- Pasul 4
Lăsăm aluatul obținut sa se odihnească la rece pentru 20-25 minute. . Imaginea 3
- Pasul 5
După ce s-a odihnit aluatul, modelăm bile potrivite ca mărime pe care le așezăm intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi le presăm usor cu o furculița. Imaginea 6
- Pasul 6
Peste fiecare presărăm usor zahar brun si dăm la copt în cuptorul preîncălzit la 170grade pentru 10 minute ( pana se rumenesc usor pe margine). Imaginea 7
- Pasul 7
Când sunt gata le scoatem si le lăsăm să se răcească în tavă după care le punem pe un platou. Imaginea 7
- Pasul 8
Le putem păstra în recipient închis etans pana la două saptămâni. Imaginea 7