Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate

Astăzi pregătim împreună fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate. Fursecurile mereu au fost o încântare pentru mine pentru că efectiv se topesc în gură. Sunt multe tipuri de fursecuri dar în preajma sărbătorilor de iarnă parcă cel mai bine sunt apreciate fursecurile cu unt si fructe comfiate. Pentru cele de azi am ales caisele si am folosit caise deshidratate chiar dacă nu au acea culoare portocalie dar sunt mai sănătoase decât cele confiate. Au rezultat fursecuri perfecte ce se topesc pur și simplu în gură.

Aceasta este o rețetă ce vă permite să vă jucați cu ingredientele. Din acelaș aluat, pot rezulta fursecuri cu diverse gusturi daca schimbați fructele. Puteți pune merișoare, stafide, curmale, ananas, etc. Astefel, faceți ca aceiasi rețetă să dea produse  cu gust variat.  Le puteți schimba și forma daca doriți, puteți pune cate un fruct deasupra….depinde de dorința și iimaginația voastră.

Prietenele mele, au fost încântate cand, de Sărbători, au primit aceste fursecuri de la mine. Alături de alte dulciuri pregătite in casa, pot constitui cadoul perfect. Și conțin și un ingredient secret, pe care nu l-am scris în rețetă. Sunteți curioși?? Bineîntețes ca am pus mult suflet și dragoste cand i-am făcut. De altfel, acesta este secretul din retetele mele. Le fac cu mult drag, cu pasiune. Iar când faci așa, totul pare mai ușor și chiar mai bun. Trebuie să încercați rețeta! Si pe cea de fursecuri dar si pe cea cu…secretul. 🙂

Provocare

Imi puteți spune ce combinații atii făcut voi având la bază această rețetă. Tare ași vrea să văd combinații noi la care, poate, eu nici nu m-am gandit. Sau poate veți schimba și alte ingrediente, ce ziceți? Va pot provoca? Sunt convinsă că nu veți regreta dacă veți proba acest tip de fursecuri. Posibil să o treceți apoi la *Rețete favorite*.

 


Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200g făină
  • 125g unt gras la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 80g zahar
  • Un praf de sare
  • Jumatate linguriță praf de copt
  • 10 caise deshidratate
  • Zahar brun pentru presărat deasupra

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru pregătirea acestor fursecuri fragede cu zahar brun și caise deshidratate, Intr-un bol punem făină, zahărul, sarea si praful de copt si le amestecăm usor. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm apoi untul si oul si începem să amestecăm ingredientele cu mâna. Imaginea 3

  • Pasul 3

    Tăiem cuburi caisele deshidratate și le încorporăm ușor în aluat. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Lăsăm aluatul obținut sa se odihnească la rece pentru 20-25 minute. . Imaginea 3

  • Pasul 5

    După ce s-a odihnit aluatul, modelăm bile potrivite ca mărime pe care le așezăm intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi le presăm usor cu o furculița. Imaginea 6

  • Pasul 6

    Peste fiecare presărăm usor zahar brun si dăm la copt în cuptorul preîncălzit la 170grade pentru 10 minute ( pana se rumenesc usor pe margine). Imaginea 7

  • Pasul 7

    Când sunt gata le scoatem si le lăsăm să se răcească în tavă după care le punem pe un platou. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Le putem păstra în recipient închis etans pana la două saptămâni. Imaginea 7


Tag-uri reteta: caise, fraged, fructe, fursecuri
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timpul pregatit: 50min
  • Categorie: Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: mai 5, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Chec marmorat
  • Papanași cu dulceață și smântână
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version