Pasi
- Pasul 1
Începem să pregătim aluatul. Cântărim si cernem făina intr-un bol încăpător, apoi adăugăm sarea si drojdia uscată ( oricum în perioada asta nu se mai gaseste drojdie de niciun fel prin magazine).
Imaginea 1
- Pasul 2
Amestecăm ingredientele uscate, punem gălbenușul si treptat laptele. Frământăm până aluatul se formează și are consistența medie ( nici prea tare, nici prea moale). Continuam framantarea până ce nu se mai vad granule de drojdie în aluat.
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm uleiul și frământăm până ce acesta este incorporat complet ( aproximativ 5 minute).
Imaginea 3
- Pasul 4
După framantare, acoperim bolul cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald până ce aluatul isi dublează volumul ( aproximativ 30 minute).
Imaginea 4
- Pasul 5
După ce a dospit, aluatul este gata de modelat. Il scoatem din bol si il punem pe o suprafață presărată cu făină.
Imaginea 5
- Pasul 6
Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale ( întâi în 4, apoi fiecare parte inca în 2).
Imaginea 6
- Pasul 7
Modelăm fiecare parte de aluat, formăm bile pe care le așezăm intr-o tavă rotundă ( cu diametrul de 27 cm am folosit eu) tapetata cu hârtie de copt. Lăsăm putin spatiu între bilele de aluat.
Imaginea 7
- Pasul 8
După ce le-am modelat si așezat pe toate în tavă, acoperim cu un prosop curat si lăsăm la dospit intr-un loc cald pentru inca 20minute. După acest timp deja spațiul dintre aluat aproape nu se mai vede.
Imaginea 8
- Pasul 9
Ungem frumos fiecare chifla cu ou batut amestecat cu lapte iar deasupra putem presară seminte de susan ( sau alte semințe, după preferințe).
Imaginea 9
- Pasul 10
Introducem tava cu aluat în cuptorul preincalzit la 175 grade celsius pentru circa 40 minute ( până se rumenesc frumos).
Imaginea 10
- Pasul 11
Scoatem tavă din cuptor si ii lăsăm să se răcească acoperită cu un prosop curat . Apoi putem savura cu poftă!
Imaginea 11