Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Dulceață delicată din smochine albe

Dulceață delicată din smochine albe am pregătit astăzi . Nu am făcut cantitate mare, deoarece smochinele sunt din gradina proprie și ele se coc treptat. Asa ca la 3-4 zile voi mai face.

Eu ador smochinele si dulceata făcută din ele. Merge atat de bine pe o felie de pâine proaspătă unsa cu unt , dar și peste o porție calda de papanasi, clătite, etc. Când m-am mutat la curte, tare m-am bucurat ca aveam în curte un smochin. Sper ca incet, incet sa ii pot înmulți.  Imi plac atat fructele proaspete, deshidratate sau făcute dulceață.

Anul trecut,  când am fost în concediu în zona Orșova,  m-am bucurat zilnic de smochine proaspete sau făcute dulceață.  Nu știam eu atunci ca na voi muta și ca voi avea norocul sa am un smochin în curte. Sunt o norocoasă.

Se face greu dulceata de smochine?

Răspunsul este nu. Este o dulceață care se face ușor și rapid. Important este sa avem fructe bine coapte, sănătoase, fără pete. În timpul preparării puteți adauga vanilie sau scorțișoară,  dacă vă place.  Eu am preferat varianta simplă.  Doar smochine.

Deși fac dulceață din multe alte fructe, acest tip mi se pare “dulceața genială “. Este delicată, fină, deosebita și se face rapid  trebuie sa o încercați și voi.  O sa va cucerească.

Smochinele au si multe beneficii terapeutice.  Asa că nu ezitați sa le consumati!


Ingrediente

  • 1,250g smochine proaspete
  • 700g zahar
  • 250ml apa
  • Zeamă de la o lămâie

Pasi

  • Pasul 1

    Alegem cu grija smochinele bine coapte si fara pete. Le spălăm sub jet de apă rece.

  • Pasul 2

    Luăm fiecare smochină spălată si o tăiem pe jumătate.  Taiem puțin din codita si încă puțin debla baza smochinei.

  • Pasul 3

    Intr-o oală punem apa împreună cu zaharul la fiert pentru a obține un sirop. Din momentul în care a început sa fiarbă, la mine a durat cam 15 minute,  însă diferă în funcție de diametrul oalei, puterea flacarei,etc. Important este sa obținem un sirop, bine legat.

  • Pasul 4

    După obținerea siropului adăugăm smochinele taiate si zeama de lămâie.  Dam focul la mic si fierbem circa 20 minute,  amestecând ușor, din când în când,  cu o lingură de lemn.

  • Pasul 5

    Fierbem smochinele pana când acestea devin translucide. Important este să nu le fierbem mai mult ca sa nu se transforme totul in gem.

  • Pasul 6

    Punem dulceata obținută în borcane spălate si uscate în prealabil.  Eu am pus in borcane de 200ml si am obținut exact 6 borcane.

  • Pasul 7

    După ce sunt pline, punem capacele si strângem bine.

  • Pasul 8

    Pentru siguranță,  eu fierb încă 10 minute borcanele intr-o oala cu apa fierbinte.

  • Pasul 9

    Sper sa va placă și sa o savurați cu placere,  dacă o încercați.


Tag-uri reteta: conserve, Delicios, Dulceata, facut in casă, fara conservant, fin, fructe, pentru iarna, rafinat, smochine, Zahar
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 6 borcane (200ml)
  • Categorie: Conserve
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: august 15, 2021
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Cuburi din legume pentru mâncare delicioasă
  • Dulceață din petale de trandafiri
  • Pesto din leurdă
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23534

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21604

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18543

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version