Astăzi am pregatit cotlet de porc la tigaie cu ciuperci brune, smântână și parmezan, un preparat rapid si foarte gustos. Totul a fost pregătit intr-o o singură tigaie, fara sa folosesc cuptorul si s-a mâncat rapid. Am servit acest fel de mâncare doar lângă o salată de legume. Fără să mai fie nevoie să pregătesc o garnitură separat. Asta constituie un avantaj atunci când nu ai mult timp pentru gătit.

De ce o mâncare rapidă?

Răspunsul la această întrebare este simplu: pentru că de multe ori timpul ne este dușman. Nu avem timp să gătim iar acest gen de rețete simple și rapide, de multe ori ne scoate din impas. În plus, nu foloosim multe vase, acesta fiind din nou un avantaj. Avem un fel de mâncare delicios, complet perfect pentru masa de prânz sau cină.

De ce ciuperci brune? Mie imi plac mai mult decât cele albe, dar asta nu înseamnă ca nu le puteți schimba, dacă doriți. Foarte important este, să fie ciuperci proaspete, sănătoase, fără  pete. Nu cumpărați o cantitate mare de ciuperci, deoarece se alterează rapid. Cumpărați mai puțin și mai des.

Cotlet de porc proaspăt sau congelat?

Cotletul de porc trebuie sa fie proaspăt. Eu nu prea folosesc carne congelată. Îmi place mai mult carnea proaspătă, refrigerată. După preferință, puteți condimenta carnea cu ceea ce vă place și în cantitatea dorită. Puteți adăuga la final, fulgi de chilli daca va place gustul și aroma acestora.

Parmezanul da nota finală acestui preparat. Pur și simplu, imbogățește gustul … îl transformă. Puteți mări cantitatea de parmezan folosită la pregătirea acestui fel de mâncare, dacă doriți. Sau dacă nu vă place parmezanul, o altă opțiune, este ca atunci cînd adăugați smântâna, sa puneți niște brănză cu mucegai. Eu am încercat abmele variante și au fost minunate.

Putem servi preparatul nostru alături de o salată de ciuperci de pădure.

Vă doresc spor si idei cât mai multe să aveți!