Pasi
- Pasul 1
Aceasta rețetă minunata de cornuri cu șuncă si cașcaval este foarte ușoară și cu siguranță o sa vă placă să lucrați cu acest aluat. Pentru început, punem faina într-un bol, apoi tăiem untul în cuburi mici. Cu ajutorul degetelor, încorporăm untul în făină, obținând astfel o textură aproape nisipoasă.
Imaginea 1
- Pasul 2
Cu ajutorul mâinii, facem o adâncitură în mijlocul făinii, adăugăm drojdia mărunțită, sarea si zahărul.
Imaginea 2
- Pasul 3
Încălzim putin laptele ( să nu fie fierbinte), apoi îl adăugăm amestecând ingredientele ca sa obținem un aluat. Eu am frământat circa 10 minute aluatul, până a căpătat o consistență ușor moale și deja putin pufoasă.
Imaginea 3
- Pasul 4
Aluatul astfel obținut, il lăsăm în bol, punem peste el un prosop curat si lăsăm la dospit într-un loc cald circa 30-40 minute ( in functie de temperatura camerei).
Imaginea 4
- Pasul 5
Între timp putem săpregătim umplutura. Râdem cașcavalul pe razatoarea mare, șuncă o tăiem mărunt și le punem intr-un bol. Adăugăm un albuș de ou ( gălbenușul il păstrăm pentru uns cornurile) si daca vrem ceva verdeață ( eu am pus putin pătrunjel uscat). Amestecăm bine toate ingredientele.
Imaginea 5
- Pasul 6
După ce a dospit, il punem pe un blat presărat cu faină și il împărțim în 4 părți ( ca să fie mai usor de modelat).
Imaginea 6
- Pasul 7
Luăm o parte din aluat, o punem pe blatul presărat cu faină, o intindem intr-o foaie dreptunghiulară si decupam triunghiuri din aluat. Eu am folosit un decupator special dar puteti face asta si cu cuțitul.
Imaginea 7
- Pasul 8
La baza fiecărui triunghi punem o linguriță plină de umplutură apoi rulăm cu grija pentru a obține cornul. Capetele cornurilor, le-am introdus putin în interior ca să nu iasă compoziția în timpul coacerii.
Imaginea 8
- Pasul 9
Intr-o tavă mare, de cuptor, punem hârtie de copt și așezăm pe rând cornurile formate, la distanță de circa 2cm între ele ( vor crește apoi). Lăsăm cornurile asa în tavă, la temperatura camerei pentru 20 minute.
Imaginea 9
- Pasul 10
După ce au crescut frumos întavă , ungem fiecare corn cu ajutorul unei pensule, cu amestecul de galbenus cu lapte.
Imaginea 10
- Pasul 11
Deasupra putem pune cașcaval ras pe razatoarea mica.
Imaginea 11
- Pasul 12
Punem cornurile în cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 40 minute.
Imaginea 12
- Pasul 13
Sunt bune atât calde cât și reci!Vă doresc spor la lucru!
Imaginea 13
Naomi
mai 14, 2020 @ 2:48 pm
Mulțumim pentru rețetă, am făcut si au ieșit delicioase!
Crina Matei
mai 18, 2020 @ 5:18 pm
Cu mult drag! 🤗🤗🤗
Maria
septembrie 22, 2020 @ 1:12 pm
Am încercat multe rețete de aluat pentru cornuri, dar acesta mi-a plăcut în mod deosebit. De gust, nu mai vorbim, ai mei au fost foarte încântați. Felicitări! Mi-am propus să fac multe rețete de pe pagină.
Crina Matei
septembrie 24, 2020 @ 6:20 pm
Ma bucur mult ca va place!🥰🥰🥰