Ciulama rapidă de pui
Ciulama rapidă de pui a trebuit să fac astăzi deoarece copilului ii era foame si voia „cărnița cu sos alb”. Așadar, mami trebuie să se descurce. Mi-am adus aminte de copilărie. Atunci mâncam des ciulama, doar ca era mai mult un sos lung facut pe bază de făină. Cu puțină carne, în care intingeam cu multă mămăligă, ca să ne săturăm. Altă viață, alte vremuri. Dar nu ne plângeam noi atunci pentru asta. Nu făceam mofturi, ba chiar era delicioasă.
Acum, a trebuit să fac ceva rapid si in 20-25 de minute a fost totul gata. Iar copilul a fost foarte multumit. A mâncat cu poftă. Am folosit si puțină smântână lichida pentru gătit, pentru a nu fi doar acel sos de făină. Data viitoare voi face o ciulama cu ciuperci si cu mămăligă caldă alaturi.
Nu am facut cantitate mare, doar două portii pentru că sunt doar eu și cu copilul acasa. Dar la cât de bine a mâncat, sigur zilele acestea o să îmi ceara din nou.
Eu am folosit piept de pui. L-am tăiat mărunt, cuburi, asa ca s-a gătit rapid. Dacă folositi carne cu os, o sa dureze putin mai mult pregătirea. Puteti pune mai mult marar verde deasupra, eu datorită mofturosului meu, am pus doar puțin. Dar asta ramane la latitudinea fiecaruia.
Va las aici o altă rețetă rapidă cu carne de pui :
Pasi
- Pasul 1
Tăiem ceapă mărunt și o punem intr-o tigaie cu ulei încins. Amestecăm usor cu o lingură de lemn până când ceapă devine translucidă. Imaginea 1
- Pasul 2
Tăiem pieptul de pui in cuburi micuțe și il adăugăm peste ceapă. Lăsăm pieptul de pui până isi schimbă culoarea si devine alb-auriu. Imaginea 2
- Pasul 3
După ce puiul a devenit ușor auriu, adăugăm o jumătate de cana de apă, apoi punem un capac peste tigaie si lăsăm să fiarbă până aproape scade toată apa. Imaginea 3
- Pasul 4
Gustam carnea de pui si dacă este gata, adăugăm smântână lichida pentru gătit. Imaginea 4
- Pasul 5
Intr-un bol desfacem faina cu 200-250ml apa fierbinte, apoi o adăugăm peste carnea de pui. Potrivim de sare si pier, lăsăm să fiarbă pentru inca 1-2 minute. Imaginea 5
- Pasul 6
Oprim focul si presăram marar verde tocat deasupra. Se poate servi cu mămăligă caldă alaturi. Imaginea 6