Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Ciulama rapidă de pui

Ciulama rapidă de pui a trebuit să fac astăzi deoarece copilului ii era foame si voia “cărnița cu sos alb”. Așadar, mami trebuie să se descurce.  Mi-am adus aminte de copilărie. Atunci mâncam des ciulama, doar ca era mai mult un sos lung facut pe bază de făină. Cu puțină carne, în care intingeam cu multă mămăligă,  ca să ne săturăm.  Altă viață,  alte vremuri. Dar nu ne plângeam noi atunci pentru asta. Nu făceam mofturi, ba chiar era delicioasă.

Acum, a trebuit să fac ceva rapid si in 20-25 de minute a fost totul gata. Iar copilul a fost foarte multumit. A mâncat cu poftă.  Am folosit si puțină smântână lichida pentru gătit,  pentru a nu fi doar acel sos de făină.  Data viitoare voi face o ciulama cu ciuperci si cu mămăligă caldă alaturi.

Nu am facut cantitate mare, doar două portii pentru că sunt doar eu și cu copilul acasa. Dar la cât de bine a mâncat, sigur zilele acestea o să îmi ceara din nou.

Eu am folosit piept de pui. L-am tăiat mărunt, cuburi, asa ca s-a gătit rapid. Dacă folositi carne cu os, o sa dureze putin mai mult pregătirea.  Puteti pune mai mult marar verde deasupra,  eu datorită mofturosului meu, am pus doar puțin. Dar asta ramane la latitudinea fiecaruia.

Va las aici o altă rețetă rapidă cu carne de pui  :

Cuș Cuș cremos cu pui și parmezan

 


Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1-2 linguri ulei
  • 300g piept de pui
  • 100ml smântână lichida pentru gătit
  • 2 lingurite făină
  • Sare
  • Piper
  • Marar verde

Pasi

  • Pasul 1

    Tăiem ceapă mărunt și o punem intr-o tigaie cu ulei încins. Amestecăm usor cu o lingură de lemn până când ceapă devine translucidă.   Imaginea 1

  • Pasul 2

    Tăiem pieptul de pui in cuburi micuțe și il adăugăm peste ceapă.  Lăsăm pieptul de pui până isi schimbă culoarea si devine alb-auriu.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    După ce puiul a  devenit ușor auriu, adăugăm o jumătate de cana de apă,  apoi punem un capac peste tigaie si lăsăm să fiarbă până aproape scade toată apa.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Gustam carnea de pui si dacă este gata, adăugăm smântână lichida pentru gătit.   Imaginea 4

  • Pasul 5

    Intr-un bol desfacem faina cu 200-250ml apa fierbinte, apoi o adăugăm peste carnea de pui. Potrivim de sare si pier, lăsăm să fiarbă pentru inca 1-2 minute.   Imaginea 5

  • Pasul 6

    Oprim focul si presăram marar verde tocat deasupra. Se poate servi cu mămăligă caldă alaturi.   Imaginea 6


Tag-uri reteta: Ciulama, piept de pui, pui, rapid, Smântână
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Carne de pasare, Cu carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 10, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Mâncarică de pui cu roșii proaspete și ardei copți
  • Drob de pui cu ceapă verde și mărar proaspăt
  • Ceafă de porc fragedă, cu sos lipicios făcută în tigaie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23534

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21604

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18543

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version