Cuș Cuș cremos cu pui și parmezan
Acest tip de cus cus, eu l-am descoperit când m-am mutat în Bihor. Până atunci, recunosc ca nu mâncasem. Asa că , inițial am fost sceptică să il încerc dar apoi a devenit printre preparatele preferate ale familiei. Il pregătesc sub diverse forme, iar cel cu pui si parmezan este in top.
Ce trebuie să știm?
Acestea sunt de fapt un soi de paste pe care le putem utiliza în multe moduri. Puteti pune diverse legume, eu datorită copilului trebuie sa le cam ascund în mâncare . Asa că nu pun prea multe. Cand fac si ciorbă, fierb carnea separat si asa folosesc si supa, asa cum am explicat în reteta de azi. Alteori, pălesc puiul crud la început, adaug si ciuperci, dovlecel, etc. Il puteti adapta în funcție de gusturile familiei voastre. La final el trebuie sa nu fie uscat, ci sa aiba putina „zeamă ” . Dacă nu aveți parmezan , puteti pune niste brânză chedar rasă sau ce altceva va place. Oricum o să fie delicios.
La fel de bun iese si cu carne de vită , neaparat fiartă în prealabil. Adăugați cu incredere supa de vită, o sa fie tare gustos.
Dacă îl faceti fără carne, doar cu legume, poate fi folosit cu succes ca si garnitură. Merge foarte bine lângă fripturi facute la tavă, cu sos dar și lângă altfel de preparate din carne.
Dacă doriți să il pregătiți în varianta de post, puneti doar legume si in loc de supa de pui/ vită, adăugați carne sau supă concentrată de legume. Il puteti servi alaturi de o salata din legume proaspete sau murături. Este foarte bun si avem ocazia sa iesim din rutina zilnică a mâncărurilor.
Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput curățăm si tocam mărunt o ceapă iar morcovul il râdem pe razatoarea mica. Le calim în ulei pentru 5 minute. Dacă folosim carne proaspătă punem si carnea sa se rumeneasca putin. Eu am fiert carnea separat si am pus-o ulterior tăiată mărunt. Imaginea 1
- Pasul 2
Pentru acest preparat am folosit acest cuș cuș , care de fapt sunt niste paste făinoase cu ou. Imaginea 2
- Pasul 3
După ce am călit legumele adăugăm cus cus-ul, punem carnea fiartă si supa de pui cat sa depășească cu cam 3 degete partea solidă. Punem capacul si lăsăm să fiarbă circa 10 minute. Imaginea 3
Imaginea 4
- Pasul 4
Dacă lichidul a scăzut si inca nu este fiert totul, mai adăugăm supa. Imaginea 5
- Pasul 5
După ce au fiert bine, potrivim de sare, punem putin piper alb, pătrunjel ( eu am pus uscat) si 2 linguri de parmezan ras. Amestecăm bine si mai fierbem pentru 1-2 minute. Imaginea 6
- Pasul 6
Preparatul nostru este gata. Va doresc pofta buna Imaginea 7