Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Cuș Cuș cremos cu pui și parmezan

Acest tip de cus cus,  eu l-am descoperit când m-am mutat în Bihor. Până atunci, recunosc ca nu mâncasem.  Asa că , inițial am fost sceptică să il încerc dar apoi a devenit printre preparatele preferate ale familiei. Il pregătesc sub diverse forme, iar cel cu pui si parmezan este in top.

Ce trebuie să știm?

Acestea sunt de fapt un soi de paste pe care le putem utiliza în multe moduri. Puteti pune diverse legume, eu datorită copilului trebuie sa le cam ascund în mâncare . Asa că nu pun prea multe. Cand fac si ciorbă,  fierb  carnea separat si asa folosesc si supa, asa cum am explicat în reteta de azi. Alteori, pălesc puiul crud la început, adaug si ciuperci,  dovlecel, etc.  Il puteti adapta în funcție de gusturile familiei voastre. La final el trebuie sa nu fie uscat, ci sa aiba putina “zeamă ” .  Dacă nu aveți parmezan , puteti pune niste brânză chedar rasă sau ce altceva va place. Oricum o să fie delicios.

La fel de bun iese si cu carne de vită , neaparat fiartă în prealabil. Adăugați cu incredere supa de vită,  o sa fie tare gustos.

Dacă îl faceti fără carne, doar cu legume, poate fi folosit cu succes ca si garnitură.  Merge foarte bine lângă fripturi facute la tavă,  cu sos dar și lângă altfel de preparate din carne.

Dacă doriți să il pregătiți în varianta de post, puneti doar legume si in loc de supa de pui/ vită, adăugați carne sau supă  concentrată de legume.  Il puteti servi alaturi de o salata din legume proaspete sau murături.  Este foarte bun si avem ocazia sa iesim din rutina zilnică a mâncărurilor.


Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 250 g cuș cuș
  • carne de pui + supă de pui
  • 2 linguri parmezan
  • patrunjel
  • sare
  • piper alb

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru inceput curățăm si tocam mărunt o ceapă iar morcovul il râdem pe razatoarea mica. Le calim în ulei pentru 5 minute. Dacă folosim carne proaspătă punem si carnea sa se rumeneasca putin. Eu am fiert carnea separat si am pus-o ulterior tăiată mărunt.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Pentru acest preparat am folosit acest cuș cuș , care de fapt sunt niste paste făinoase cu ou.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    După ce am călit legumele adăugăm cus cus-ul, punem carnea fiartă si supa de pui cat sa depășească cu cam 3 degete partea solidă. Punem capacul si lăsăm să fiarbă circa 10 minute.  Imaginea 3

    Imaginea 4

  • Pasul 4

    Dacă lichidul a scăzut si inca nu este fiert totul, mai adăugăm supa.  Imaginea 5

  • Pasul 5

    După ce au fiert bine, potrivim de sare, punem putin piper alb, pătrunjel ( eu am pus uscat) si 2 linguri de parmezan ras. Amestecăm bine si mai fierbem pentru 1-2 minute.  Imaginea 6

  • Pasul 6

    Preparatul nostru este gata. Va doresc pofta buna   Imaginea 7


Tag-uri reteta: ceapa, cuș cuș, legume, morcov, parmezan, patrunjel, pui, supa de pui
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 4
  • Categorie: Carne de pasare, Paste
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: noiembrie 17, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Paste cremoase cu spanac si pui afumat
  • Paste tricolore cu ciuperci și sos alb
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version