Pasi
- Pasul 1
Într-o oală, călim ceapa tăiată cuburi cu jumătate de morcov ras pentru 2 minute.
Imaginea 1
- Pasul 2
Punem 2 căni cu apă.
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm legumele tăiate cuburi ( cu excepția a jumătate de morcov ce o vom folosi la perișoare). Punem capacul peste oală și lăsăm să fiarbă legumele.
Imaginea 3
- Pasul 4
Între timp pregătim perișoarele. Într-un bol punem carnea, un ou, jumătate de morcov ras, pătrunjel verde tocat, sare și piper. Omogenizăm bine compoziția.
Imaginea 4
- Pasul 5
La final adăugăm grișul și amestecăm.
Imaginea 5
- Pasul 6
Cu mâinile ude formăm perișoare și le așezăm pe o farfurie.
Imaginea 6
- Pasul 7
Punem într-un vas apă cu sare la fiert, iar când fierbe, dăm focul la mic și punem pe rând perișoarele în apă la fiert.
Imaginea 7
- Pasul 8
Între timp, completăm cu apă în oala de ciorbă ( eu am pus până la semnul de 3 litri)
Imaginea 8
- Pasul 9
După ce au fiert circa 4-5 minte, le transferăm în oala cu ciorbă.
Imaginea 9
- Pasul 10
Într-un bol amestecăm bine 2 ouă cu 3 linguri pline cu smântână grasă.
Imaginea 10
- Pasul 11
Când atât legumele cât și perișoarele sunt gata, aducem amestecul de ou-smântână la aceiași temperatură cu ciorba (punem ciorbă peste amestec), apoi turnăm cu grijă amestecul în oală. Potrivim de sare, punem borș după gust.
Imaginea 11
- Pasul 12
Adăugăm leuștean verde tocat, amestecăm și oprim focul.
Imaginea 12
- Pasul 13
Ciorba de perișoare este gata pentru a fi servită.
Imaginea 13