Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imagine
  • Galerie

Mereu mi-a plăcut ciorba de perișoare iar de când gătesc o fac în diverse moduri. Astăzi am făcut perișoarele din carne tocată amestec vită-porc cu 15% grăsime. Delicioasă! Folosesc de regulă legume proaspete iar leușteanul pus la final îi conturează gustul deosebit. De multe ori folosesc borș proaspăt, dar azi am folosit borș instant (deși veți spune că nu este sănătos). Încercați această rețetă și veți fi cu siguranță mulțumiț


Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei roșu
  • 350g carne tocată amestec
  • 3 ouă
  • 2 linguri griș
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • borș instant
  • pătrunjel
  • leuștean

Pasi

  • Pasul 1

    Într-o oală, călim ceapa tăiată cuburi cu jumătate de morcov ras pentru 2 minute. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Punem 2 căni cu apă. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm legumele tăiate cuburi ( cu excepția a jumătate de morcov ce o vom folosi la perișoare). Punem capacul peste oală și lăsăm să fiarbă legumele.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Între timp pregătim perișoarele. Într-un bol punem carnea, un ou, jumătate de morcov ras, pătrunjel verde tocat, sare și piper. Omogenizăm bine compoziția.Imaginea 4

  • Pasul 5

    La final adăugăm grișul și amestecăm.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Cu mâinile ude formăm perișoare și le așezăm pe o farfurie.Imaginea 6

  • Pasul 7

    Punem într-un vas apă cu sare la fiert, iar când fierbe, dăm focul la mic și punem pe rând perișoarele în apă la fiert.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Între timp, completăm cu apă în oala de ciorbă ( eu am pus până la semnul de 3 litri)Imaginea 8

  • Pasul 9

    După ce au fiert circa 4-5 minte, le transferăm în oala cu ciorbă.Imaginea 9

  • Pasul 10

    Într-un bol amestecăm bine 2 ouă cu 3 linguri pline cu smântână grasă.Imaginea 10

  • Pasul 11

    Când atât legumele cât și perișoarele sunt gata, aducem amestecul de ou-smântână la aceiași temperatură cu ciorba (punem ciorbă peste amestec), apoi turnăm cu grijă amestecul în oală. Potrivim de sare, punem borș după gust.Imaginea 11

  • Pasul 12

    Adăugăm leuștean verde tocat, amestecăm și oprim focul.Imaginea 12

  • Pasul 13

    Ciorba de perișoare este gata pentru a fi servită.Imaginea 13


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Randament: 4 Litri
  • Categorie: Carne de porc, Supe, Ciorbe
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tăiței de casă pentru o supă delicioasă
  • Supă de pui cu găluște de griș
  • Supă de salată verde ca în Ardeal
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version