Pasi
- Pasul 1
Intr-un vas radem dovlecelul pe razatoarea mare după ce în prealabil l-am spălat si curățat. Il presărăm cu 1/2 linguriță de sare, amestecăm si il lăsăm pentru 10 minute.
Imaginea 1
- Pasul 2
Stoarcem bine de zeama dovlecelul ras, apoi peste acesta adăugăm 2 ouă, pătrunjel verde tocat mărunt si faina, apoi amestecăm cu o lingură.
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm marar, piper ( si usturoi puteți daca doriti și vă place), amestecăm bine. Punem intr-o tigaie ulei la încins pentru a prăji chiftelutele.
Imaginea 3
- Pasul 4
Intr-un vas punem pesmet granulat ( eu am folosit varianta cu boia), cu lingura punem compoziția de chiftele si cu mana, cu mișcări rapide formăm chiftelute date bine prin pesmet pe care le punem în uleiul încins.
Imaginea 4
- Pasul 5
Le prajim bine pe ambele părți.
Imaginea 6
- Pasul 6
Cand sunt gata le scoatem pe hârtie absorbantă si le așezăm „pe cant” , una lângă alta, nu culcate pentru a se scurge bine excesul de ulei. Le putem servi simple, cu garnitură, cu mujdei, etc. Sper să vă placă rețeta mea și să faceți și voi aceste chiftelute crocante din dovlecel.
Imaginea 6