Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput pregătim blatul, care am vrut să fie un “biscuite mare” si nu făcut din biscuiți mărunțiti amestecați cu unt, asa cum se face, de regulă.
Punem intr-un bol faina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, amestecăm ingredientele iar apoi adăugăm untul care a stat 1h la temperatura camerei. Omogenizam bine până obținem o compoziție nisipoasă.
Imaginea 1
- Pasul 2
Peste amestecul acesta punem oul întreg și gălbenușul, zahărul brun și extractul de vanilie, apoi amestecăm bine.
Imaginea 2
- Pasul 3
După ce am obținut un aluat, amestecând ingredientele , adăugăm bucatele mici de ciocolată. Le introducem ușor în aluat, amestecând cu o spatulă.
Imaginea 3
- Pasul 4
Intr-o formă rotundă cu margini detașabile, diametrul 27cm, punem folie pentru copt/ hârtie de copt și distribuim uniform aluatul obținut .
Imaginea 4
- Pasul 5
Începem să pregătim crema de brânză pentru umplutură. În vasul de la mixer punem 3 oua împreună cu zahărul și le mixam bine. Dacă folositi crema de brânză care nu e dulce, mai adăugați zahar.
Imaginea 5
- Pasul 6
După ce am batut bine ouăle cu zahărul, adăugăm restul ingredientelor si mixam din nou până obținem o compoziție cremoasă, armomată, omogenă.
Imaginea 6
- Pasul 7
Punem compoziția obținută peste aluatul din forma pregătită anterior ( peste aluatul pus).
Imaginea 7
- Pasul 8
Cu o spatulă curata, nivelam ușor compoziția din tavă .
Imaginea 8
- Pasul 9
Introducem tavă în cuptorul preincalzit la 180° pentru aproximativ 1 ora si 15 minute.
Imaginea 9
- Pasul 10
Între timp pregătim sosul de fructe de pădure. Intr-un vas am pus fructele congelate, zahărul și 2-3 linguri de apa si am lasat sa fiarbă până s-a legat un sos nu foarte gros ( cam 5-7 minute din momentul în care a început să fiarbă).
Imaginea 10
- Pasul 11
Când am scos din cuptor cheesecake-ul il lăsăm să se răcească la temperatura camerei circa 2 ore apoi îl punem la frigider pentru minim 2-3 ore. După acest timp poate fi tăiat si servit, cu sos de fructe de pădure.
Imaginea 11