Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Cheesecake copt cu sos de fructe de pădure

Cheesecake copt am vrut să fac de mult timp si tot am amânat.  Acum însă,  a sosit momentul.  Mie imi place tare mult așa,  față de cel fără coacere.  Este cremos si bun. Iar sosul de fructe de pădure îl face deosebit. Pur si simplu îl transformă.

După cum ați văzut în rețetă,  nu am folosit biscuiți măcinați si amestecați cu unt, pentru blat, ci am preferat să fac aluat pentru un blat-biscuite, mare. A fost o idee tare bună,  aluatul ă crescut frumos si s-a copt bine. Asa că,  pe viitor voi rămâne la această variantă.

La crema de brânză am folosit brânză de vaci îndulcită,  Pilos, de la lidl ( cea la găletușă de 1kg). Foarte bună este pentru deserturi. În locul acesteia puteti folosi si alt tip de crema de brânză,  natur.  În acest caz poate o sa trebuiască pus mai mult zahar ( cea de la lidl fiind îndulcită).

După coacere, este important sa stea sa ajunga la temperatura camerei,  apoi câteva ore bune in frigider. Iar servit cu sos de fructe, pur si simplu se transformă intr-un desert deosebit, savuros si sănătos. Dacă îl păstrați 2-3 zile în frigider până la servire,  trebuie sa aveti in vedere să il acoperiți ca sa nu se usuce .


Ingrediente

  • Pentru blat
  • 175g făină
  • 5g praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 100g zahăr brun
  • 75g unt
  • 1 ou+ 1 galbenuș
  • Extract de vanilie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 50g fulgi/bucatele de ciocolată
  • Pentru crema de brânză
  • 3 ouă mari
  • 3 linguri zahăr
  • 30g Amidon
  • Vanilie
  • 1kg brânză proaspătă de vaci Pilos
  • Pentru sosul de fructe
  • 250g fructe de pădure congelate
  • 100g zahar

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru inceput pregătim blatul, care am vrut să fie un “biscuite mare” si nu făcut din biscuiți mărunțiti amestecați cu unt, asa cum se face, de regulă.

    Punem intr-un bol faina,  sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, amestecăm ingredientele iar apoi adăugăm untul care a stat 1h la temperatura camerei.  Omogenizam bine până obținem o compoziție nisipoasă.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Peste amestecul acesta punem oul întreg și gălbenușul,  zahărul brun și extractul de vanilie, apoi amestecăm bine.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    După ce am obținut un aluat, amestecând ingredientele , adăugăm bucatele mici de ciocolată. Le introducem ușor în aluat, amestecând cu o spatulă.   Imaginea 3

  • Pasul 4

    Intr-o formă rotundă cu margini detașabile, diametrul 27cm, punem folie pentru copt/ hârtie de copt și distribuim uniform aluatul obținut .  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Începem să pregătim crema de brânză pentru umplutură.  În vasul de la mixer punem 3 oua împreună cu zahărul și le mixam bine. Dacă folositi crema de brânză care nu e dulce, mai adăugați zahar.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce am batut bine ouăle cu zahărul, adăugăm restul ingredientelor si mixam din nou până obținem o compoziție cremoasă,  armomată, omogenă.   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Punem compoziția obținută peste aluatul din forma pregătită anterior ( peste aluatul pus).  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Cu o spatulă curata,  nivelam ușor compoziția din tavă .  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Introducem tavă în cuptorul preincalzit la 180° pentru aproximativ 1 ora si 15 minute.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    Între timp pregătim sosul de fructe de pădure.  Intr-un vas am pus fructele congelate, zahărul și 2-3 linguri de apa si am lasat sa fiarbă până s-a legat un sos nu foarte gros ( cam 5-7 minute din momentul în care a început să fiarbă).  Imaginea 10

  • Pasul 11

    Când am scos din cuptor cheesecake-ul il lăsăm să se răcească la temperatura camerei circa 2 ore apoi îl punem la frigider pentru minim 2-3 ore. După acest timp poate fi tăiat si servit, cu sos de fructe de pădure.  Imaginea 11


Tag-uri reteta: branza, Cheesecake, dulce, fructe de padure, oua
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Desert, Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 27, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Mini Pavlova cu fructe
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.