Brioșe pufoase cu afine de pădure am făcut astăzi și au ieșit nemaipomenit de bune. Sunt perfecte! Am fost la munte și nu am rezistat tentației afinelor din flora spontană (nu cultivate). Deși sunt mărunte, acestea sunt foarte aromate.
Copilului meu îi plac tare mult, asa ca a mâncat el pe saturate și au rămas și pentru ceva dulce. Așadar, primele pe listă au fost niște brioșe pufoase cu afine. Ușor de făcut, pufoase și pline de fructe.
Pentru 14 brioșe eu am folosit:
– 2 ouă
– 175g zahăr brun
-un praf de sare
– 2 plicuri zahăr vanilat
– 125ml ulei
– 200g iaurt grecesc 10%
-260g făină albă
-1 plic praf de copt (10g)
-130g afine de pădure +câteva de pus deasupra
Am pus într-un bol ouăle, zahărul brun, sarea și zahărul vanilat și am amestecat energic cu un tel până și-a dublat volumul.
Apoi am adăugat uleiul amestecând continuu cu telul.
Am pus iaurtul grecesc.
Într-un bol am amestecat făina albă cu praful de copt, apoi le-am adăugat treptat în compoziția inițială, amestecând ușor.
La final am adăugat afinele, spălate și scurse foarte bine. Am amestecat ușor cu ajutorul unei spatule de silicon.
Pentru coacerea brioșelelor am folosit forme de silicon. În unele am pus compoziția direct, fără sa fie unse, cu ajutorul unui clește pentru înghețată. Aceste forme din silicon sunt foarte practice, le puteți găsi aici ↪️↪️↪️↪️
O parte le-am făcut punând forme pentru copt din hârtie, în cele de silicon (voiam sa vad dacă se lipsesc de hartie).
Compoziția în forme se pune cam 3/4 din volumul acestora. Când am terminat de pus aluatul în forme, am mai presărat câteva afine deasupra și am introdus în cuptorul preîncălzit la 180° pentru circa 20 minute.
Rezultatul? Spectaculos. Au ieșit cele mai bune brioșe pufoase cu afine de pădure!
Au crescut frumos și sunt delicioase.
Hârtia se desface ușor de pe ele. Sunt pline de fructe. Trebuie să le încercați!
Va las aici încă o rețetă delicioasă cu afine ↪️↪️↪️↪️↪️
COPYRIGHT ©2016 - 2024 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.