Pasi
- Pasul 1
Pentru început am pus într-un bol făina, praful de copt și praful de sare ( eu am folosit sare de mare aromată cu mentă și portocale) și le amestecăm ușor.
Imaginea 1
- Pasul 2
Punem untul și cu degetele îl înglobăm în amestecul de făina din bol.
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm laptele bătut ( merge la fel de bine cu iaurt, kefir, smântână, etc) și frământăm ușor până aluatul se dezlipește ușor de marginile vasului.
Imaginea 3
- Pasul 4
Lăsăm aluatul să se odihnească 15-20 de minute.
Imaginea 4
- Pasul 5
Pe o planșetă presărată cu făină, întindem aluatul obținând o foaie de circa 0,5cm grosime.
Imaginea 5
- Pasul 6
Așezăm cu grijă aluatul într-o tavă pentru tarte, unsă în prealabil cu ulei, apoi cu o furculiță înțepăm aluatul din loc în loc pentru a evita deformarea acestuia în timpul coptului. Îl coacem circa 15 minute în cuptorul preîncălzit în prealabil.
Imaginea 6
- Pasul 7
Când este ușor rumenit, îl scoatem și îl lăsăm să se răcească bine.
Imaginea 7
- Pasul 8
Pentru cremă, punem gelatina la hidratat în apă rece, apoi o dizolvăm în smântâna pentru frișcă încălzită (30 ml).
Imaginea 8
- Pasul 9
Într-un vas punem crema de brânză, zahărul pudră și semințele păstăii de vanilie, adăugăm treptat gelatina dizolvată în timp ce mixăm la viteză mică. După ce aceste componente s-au omogenizat, punem treptat si smântâna pentru frișcă, mărim viteza și mixăm pentru 1 minut.
Imaginea 9
- Pasul 10
Tăiem câteva căpșuni și le punem peste blatul copt, apoi turnăm crema obținută.
Imaginea 10
- Pasul 11
Netezim ușor și dam la rece pentru 10 minute.
Imaginea 11
- Pasul 12
Tăiem căpșunile și le așezăm peste cremă, la fel și afinele. Lăsăm încă o ora la rece.
Imaginea 12
- Pasul 13
Preparam gelifiantul rapid (eu am folosit compot de piersici) și îl distribuim uniform peste tartă.
Imaginea 13
- Pasul 14
Lăsăm la rece până în momentul servirii.
Imaginea 14