Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imagine
  • Galerie

Mereu mi-au plăcut tartele cu fructe așa că, am profitat de moment să fac o tartă pe gustul meu. Fără a urma o rețetă anume, am realizat această minunăție ce ne-a încântat privirea, papilele gustative și ne-a făcut ziua mai frumoasă.


Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200g făină albă
  • 5g praf de copt
  • 1 praf de sare ( cu mentă și portocale)
  • 50g unt 82%
  • 100ml lapte bătut
  • Pentru cremă:
  • 250g cremă de brânză
  • 3 foi de gelatină+30ml smântână pentru frișcă
  • 75g zahăr pudră
  • 1 păstaie vanilie
  • 170ml smântână pentru frișcă
  • Pentru decor:
  • 300g căpșuni proaspete
  • 100g afine
  • 1 plic gelifiant rapid +250ml compot de piersici

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început am pus într-un bol făina, praful de copt și praful de sare ( eu am folosit sare de mare aromată cu mentă și portocale) și le amestecăm ușor. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Punem untul și cu degetele îl înglobăm în amestecul de făina din bol.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm laptele bătut ( merge la fel de bine cu iaurt, kefir, smântână, etc) și frământăm ușor până aluatul se dezlipește ușor de marginile vasului.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Lăsăm aluatul să se odihnească 15-20 de minute. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Pe o planșetă presărată cu făină, întindem aluatul obținând o foaie de circa 0,5cm grosime. Imaginea 5

  • Pasul 6

    Așezăm cu grijă aluatul într-o tavă pentru tarte, unsă în prealabil cu ulei, apoi cu o furculiță înțepăm aluatul din loc în loc pentru a evita deformarea acestuia în timpul coptului. Îl coacem circa 15 minute în cuptorul preîncălzit în prealabil. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Când este ușor rumenit, îl scoatem și îl lăsăm să se răcească bine. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Pentru cremă, punem gelatina la hidratat în apă rece, apoi o dizolvăm în smântâna pentru frișcă încălzită (30 ml). Imaginea 8

  • Pasul 9

    Într-un vas punem crema de brânză, zahărul pudră  și semințele păstăii de vanilie, adăugăm treptat gelatina dizolvată în timp ce mixăm la viteză mică. După ce aceste componente s-au omogenizat, punem treptat si smântâna pentru frișcă, mărim viteza și mixăm pentru 1 minut.Imaginea 9

  • Pasul 10

    Tăiem câteva căpșuni și le punem peste blatul copt, apoi turnăm crema obținută.Imaginea 10

  • Pasul 11

    Netezim ușor și dam la rece pentru 10 minute.Imaginea 11

  • Pasul 12

    Tăiem căpșunile și le așezăm peste cremă, la fel și afinele. Lăsăm încă o ora la rece.Imaginea 12

  • Pasul 13

    Preparam gelifiantul rapid (eu am folosit compot de piersici) și îl distribuim uniform peste tartă.Imaginea 13

  • Pasul 14

    Lăsăm la rece până în momentul servirii.Imaginea 14


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 8-10
  • Categorie: Desert
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Papanași cu dulceață și smântână
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version