Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim coastele. Le spălăm și le punem într-un vas.
Imaginea 1
- Pasul 2
Intr-un bol încăpător pregătim marinada. Punem apa rece, oțetul, uleiul si apoi restul condimentelor enumerate în lista cu ingrediente. La final, punem mierea de albine si amestecăm ușor pentru 1 minut.
Imaginea 2
- Pasul 3
Într-o tavă potrivită ca și dimensiune, așezăm coastele astfel încât acestea să nu se suprapună si să fie bine întinsă. Tavă nu trebuie sa fie cu mult mai mare decat dimensiunea coastelor, deoarece atunci cantitatea de marinadă nu o să le acopere bine. După ce au fost așezate, turnăm cu grijă marinada obținută.
Imaginea 3
- Pasul 4
Infoliem tavă cu folie alimentară apoi o punem în frigider pentru 12-16 ore. Eu le-am pregătit de seara, pentru a doua zi la prânz.
Imaginea 4
- Pasul 5
După ce au stat bine la rece, le scoatem, scurgem marinadă, le punem în tavă pentru copt ( eu am folosit aceiasi tava), cu sau fără hârtie de copt ( în funcție de disponibilitatea de a freca o tavă de grăsime lipită, pe alocuri poate putin arsă. Acoperim tavă cu folie de aluminiu si o introducem în cuptorul preincalzit la 180°C pentru 2ore.
Imaginea 5
- Pasul 6
Spre finalul celor 2 ore în care se coc coastele, pregătim intr-un bol amestecul din cele 3 ingrediente cu care vom unge coastele.
Imaginea 6
- Pasul 7
Scoatem tavă din cuptor, îndepărtăm cu grija folia de aluminiu ( atentie la aburul fierbinte de dedesubt!) și cu o pensulă unge bine fiecare coastă. Mărim temperatura cuptorului la 230°C si introducem tavă pentru 15 minute.
Imaginea 7
- Pasul 8
După acest timp, coastele sunt gata. Le servim daca vrem cu cartofi prăjiți si diferite sosuri! Pofta bună!
Imaginea 8