Pasi
- Pasul 1
Pentru a pregăti acest tort cu blat de morcovi, începem să pregătim blatul: batem 4 ouă într-un bol, adăugăm zahărul și omogenizăm bine.
Imaginea 1
- Pasul 2
Măsurăm și adăugăm treptat uleiul.
Imaginea 2
- Pasul 3
Într-un alt bol amestecăm bine ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scorțișoară și fulgii de cocos.
Imaginea 3
- Pasul 4
Încorporăm treptat ingredientele uscate în cele umede.
Imaginea 4
- Pasul 5
Adăugăm morcovul pe care în prealabil l-am curățat, spălat și ras. Dacă doriți ca morcovul să nu se simtă deloc în blat îl puteți rade pe răzătoarea mică, eu una îl prefer ras pe răzătoarea mare.
Imaginea 6
- Pasul 6
La final punem stafidele și amestecăm bine.
Imaginea 7
- Pasul 7
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt ( tava mea a avut dimensiunea de 25/35cm), punem compoziția, o nivelăm frumos cu o spatulă și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 25 minute.
Imaginea 8
- Pasul 8
Când este gata îl lăsăm să se răcească complet înainte de a pune cremele peste el.
Imaginea 9
- Pasul 9
Când blatul s-a răcit complet, îl tăiem în doua jumătăți, așezăm o jumătate în tava în care a fost copt și pregătim prima cremă. Punem gelatina la hidratat în apă iar după 5 minute, o scurgem și o dizolvăm în smântână pentru frișcă fierbinte.
Imaginea 11
- Pasul 10
Într-un bol punem crema de brânză, mierea de albine, semințele din păstaia de vanilie și le omogenizăm ușor cu un mixer vertical.
Imaginea 12
- Pasul 11
Când gelatina dizolvată a ajuns la temperatura camerei o adăugăm treptat în amestecul de cremă de brânză și miere, mixând la viteză mică.
Imaginea 13
- Pasul 12
La final încorporăm cu ajutorul unei spatule, smântâna pentru frișcă bătută lejer.
Imaginea 14
- Pasul 13
Punem crema obținută peste blatul așezat în tavă și o distribuim în mod egal pe toată suprafața.
Imaginea 15
- Pasul 14
Adăugam din loc în loc biscuiți cu marshmallow și cubulețe de piersică din compot și punem tava la frigider până preparam și următoarea cremă.
Imaginea 16
- Pasul 15
Cât prima parte a tortului este la rece, continuăm cu următoarea cremă: hidratăm foile de gelatină în apă iar apoi le dizolvăm în smântână pentru frișcă fierbinte .
Imaginea 17
- Pasul 16
Într-un bol mixăm zahărul pudră cu mascarpone și cu 200ml de smântână pentru frișcă.
Imaginea 18
- Pasul 17
Când amestecul de gelatină ajunge la temperatura camerei o adăugam treptat peste mascarpone mixând ușor ( nu puneți gelatina caldă căci crema o să se taie).
Imaginea 19
- Pasul 18
Încorporăm 200ml frișcă bătută.
Imaginea 20
- Pasul 19
Tăiem cu un cuțit biscuiții și îi adăugăm în cremă amestecând ușor cu o spatulă.
Imaginea 21
- Pasul 20
Punem crema de mascarpone peste crema ce a stat la frigider și nivelăm bine.
Imaginea 22
- Pasul 21
Punem a doua jumătate de blat deasupra și dăm la rece pentru câteva ore.
Imaginea 23
- Pasul 22
Pentru a îmbrăca acest tort delicios cu blat de morcovi am făcut o cremă simplă de mascarpone : am mixat mascarpone cu zahăr pudră și puțină smântână pentru frișcă, am îmbrăcat tortul cu ajutorul unei spatule metalice l-am dat la rece pentru o oră apoi am pus imaginea pe el.
Imaginea 25
- Pasul 23
Așa arată secțiunea pentru acest tort delicios cu blat de morcovi.
Imaginea 26