Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imaginea 21
  • Imaginea 22
  • Imaginea 23
  • Imaginea 24
  • Imaginea 25
  • Imaginea 26
  • Imaginea 27
  • Imaginea 28
  • Imaginea 29
  • Imaginea 30
  • Imagine
  • Galerie

Zilele trecute copilul meu a împlinit 3 anișori, motiv pentru care a trebuit sa pregătesc nu un tort delicios cu blat de morcovi. Așadar am făcut un tort delicios cu blat de morcovi, cu cremă de brânză și miere, piersici din compot și o cremă de mascarpone cu bucăți de biscuiți oreo… delicios! O combinație mai bună nici că se putea.
Din ingredientele de mai jos a ieșit un tort dreptunghiular de 4kg, asta ca să vă dați seama de cantitatea rezultată.
Și pentru că suntem la vârsta alegerilor, tortul a trebuit neapărat să aibă o imagine cu personajele lui favorite din desenele animate, așadar am folosit o imagine imprimată pe foaie de zahăr ( nu vafă) care a fost minunată și ușor de utilizat. Cu ajutorul acestei imagini scopul principal a fost atins: atât copilul meu cât și colegii lui au fost foarte încântați ( știți dumneavoastră că o imagine poate face cât o mie de cuvinte). A doua parte a fost gustul pentru care am combinat produse de calitate, proaspete astfel încât a ieșit un tort foarte apreciat. Mai bun ca acest tort sigur nu găseam de cumpărat! Iar bucuria ea de a-l face eu singură a fost foarte mare, iar când copilul mi-a povestit încântat despre tortului pe care i l-a făcut mama, sufletul mi s-a umplut de bucurie. Așadar, am ales sa pun rețetele cu imagini și explicații pas cu pas pentru a veni în ajutorul mamelor care doresc să pregătească ele singure tortul pentru copiii lor ( deși nu este ușor ca la fiecare pas să tot te oprești să faci poze și să îți notezi cantitățile pe un caiet). Nu am folosit nici măcar o rețetă, totul a fost imaginație și combinații de moment, dar care s-au dovedit a fi delicioase. Așadar, vă arăt mai jos cum am pregătit acest tort delicios cu blat de morcovi, poate vă inspiră și îl încercați și voi.


Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500g morcov
  • 4 ouă
  • 270g zahăr
  • 300ml ulei
  • 360g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 75g fulgi de cocos
  • 100g stafide aurii
  • Pentru crema de brânză cu miere și vanilie:
  • 4 foi de gelatină + 100ml smântână pentru frișcă
  • 500g cremă de brânză
  • 100g miere de albine
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 1 păstaie de vanilie
  • + biscuiți cu marshmallow și piersici din compot
  • Pentru crema de mascarpone cu biscuiți oreo:
  • 4 foi de gelatină +100ml smântână pentru frișcăă
  • 250g mascarpone
  • 400ml smântână pentru frișcă
  • 70g zahăr pudră
  • 1 pachet biscuiți oreo
  • Pentru crema de la exterior:
  • 250g mascarpone
  • 70g zahăr pudră
  • 150ml smântână pentru frișcă

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti acest tort cu blat de morcovi, începem să pregătim blatul: batem 4 ouă într-un bol, adăugăm zahărul și omogenizăm bine. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Măsurăm și adăugăm treptat uleiul.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Într-un alt bol amestecăm bine ingredientele uscate: făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scorțișoară și fulgii de cocos. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Încorporăm treptat ingredientele uscate în cele umede. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Adăugăm morcovul pe care în prealabil l-am curățat, spălat și ras. Dacă doriți ca morcovul să nu se simtă deloc în blat îl puteți rade pe răzătoarea mică, eu una îl prefer ras pe răzătoarea mare. Imaginea 6

  • Pasul 6

    La final punem stafidele și amestecăm bine. Imaginea 7

  • Pasul 7

    Tapetăm o tavă cu hârtie de copt ( tava mea a avut dimensiunea de 25/35cm), punem compoziția, o nivelăm frumos cu o spatulă și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 25 minute.Imaginea 8

  • Pasul 8

    Când este gata îl lăsăm să se răcească complet înainte de a pune cremele peste el. Imaginea 9

  • Pasul 9

    Când blatul s-a răcit complet, îl tăiem în doua jumătăți, așezăm o jumătate în tava în care a fost copt și pregătim prima cremă. Punem gelatina la hidratat în apă iar după 5 minute, o scurgem și o dizolvăm în smântână pentru frișcă fierbinte. Imaginea 11

  • Pasul 10

    Într-un bol punem crema de brânză, mierea de albine, semințele din păstaia de vanilie și le omogenizăm ușor cu un mixer vertical. Imaginea 12

  • Pasul 11

    Când gelatina dizolvată a ajuns la temperatura camerei o adăugăm treptat în amestecul de cremă de brânză și miere, mixând la viteză mică. Imaginea 13

  • Pasul 12

    La final încorporăm cu ajutorul unei spatule, smântâna pentru frișcă bătută lejer. Imaginea 14

  • Pasul 13

    Punem crema obținută peste blatul așezat în tavă și o distribuim în mod egal pe toată suprafața. Imaginea 15

  • Pasul 14

    Adăugam din loc în loc biscuiți cu marshmallow și cubulețe de piersică din compot și punem tava la frigider până preparam și următoarea cremă. Imaginea 16

  • Pasul 15

    Cât prima parte a tortului este la rece, continuăm cu următoarea cremă: hidratăm foile de gelatină în apă iar apoi le dizolvăm în smântână pentru frișcă fierbinte . Imaginea 17

  • Pasul 16

    Într-un bol mixăm zahărul pudră cu mascarpone și cu 200ml de smântână pentru frișcă. Imaginea 18

  • Pasul 17

    Când amestecul de gelatină ajunge la temperatura camerei o adăugam treptat peste mascarpone mixând ușor ( nu puneți gelatina caldă căci crema o să se taie). Imaginea 19

  • Pasul 18

    Încorporăm 200ml frișcă bătută. Imaginea 20

  • Pasul 19

    Tăiem cu un cuțit biscuiții și îi adăugăm în cremă amestecând ușor cu o spatulă. Imaginea 21

  • Pasul 20

    Punem crema de mascarpone peste crema ce a stat la frigider și nivelăm bine. Imaginea 22

  • Pasul 21

    Punem a doua jumătate de blat deasupra și dăm la rece pentru câteva ore. Imaginea 23

  • Pasul 22

    Pentru a îmbrăca acest tort delicios cu blat de morcovi am făcut o cremă simplă de mascarpone : am mixat mascarpone cu zahăr pudră și puțină smântână pentru frișcă, am îmbrăcat tortul cu ajutorul unei spatule metalice l-am dat la rece pentru o oră apoi am pus imaginea pe el. Imaginea 25

  • Pasul 23

    Așa arată secțiunea pentru acest tort delicios cu blat de morcovi. Imaginea 26


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Randament: 4Kg
  • Categorie: Torturi
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tort cu ciocolată, mascarpone și fructe -Varianta fără coacere
  • Tort *Crinulina* – cel mai delicios tort
  • Prăjitură cu fructe -varianta fară coacere
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39787

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21339

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20596

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18714

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18406

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18302

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17557

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    16090

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.