Pasi
- Pasul 1
Pentru început, pregătim minunatul blat. Pornim cuptorul apoi în vasul de la robot punem ouăle si le batem.bine. Când începe să își mărească volumul , adăugăm treptat zahărul. Lăsăm să meargă robotul pana ce compoziția isi triplează volumul. Apoi, cu o spatulă, incorporam ușor faina si punem.o lingura de vanilie. Într-o tavă dreptunghiulara cu marginile detașabile, punem hârtie de copt și turnam compoziția. Introducem tava în cuptorul preincalzit la 180° pentru circa 40 minute ( sau pana trece testul cu scobitoarea).
Imaginea 1
- Pasul 2
Cand blatul este copt, il scoatem din tavă și il lăsăm la răcit pe un grătar. Pregătim siropul pentru acesta prin fierberea apei cu zahărul pentru 7-10 minute . După răcire adăugăm vanilia.
Imaginea 2
- Pasul 3
Pentru prima crema, tăiem fructele cuburi si le punem cu zahărul intr-un vas pe foc. Nu fierbem mult, doar cat sa se lege putin compoziția…circa 5 minute.
Imaginea 3
- Pasul 4
După ce oprim focul adăugăm peste fructe, gelatina hidratată în prealabil si amestecăm bine.
Imaginea 4
- Pasul 5
Lăsăm fructele sa ajunga la temperatura camerei , apoi le adăugăm peste frișcă bătută si amestecăm.
Imaginea 5
- Pasul 6
În tavă în care am copt blatul , punem la baza un strat de folie alimentară, apoi o parte din blatul de luat după răcire ( eu l-am de luat in trei părți). Insiropam putin cu ajutorul unei pensule, apoi turnam crema obținută pe baza fructelor. Punem apoi la rece.
Imaginea 6
- Pasul 7
Începem a doua crema, cea cu multe vișine. Punem fructele cu zahărul intr-un vas, pe foc si amestecăm usor să se topească zahărul . Își vor lasa mult suc. Eu am scurs o parte din suc si am insiropat cu el blatul din mijloc.
Imaginea 7
- Pasul 8
După 10 minute de fiert, oprim focul si adăugăm gelatina hidratată in prealabil si amestecăm până la dizolvarea completă .
Imaginea 8
- Pasul 9
Lăsăm ca fructele sa ajunga la temperatura camerei apoi amestecăm cu frișcă bătută.
Imaginea 9
- Pasul 10
Scoatem tavă de la rece, punem al doile blat, insiropăm iar apoi punem a doua crema.
Imaginea 10
- Pasul 11
Lăsăm pentru 10 minute la rece, apoi punem si ultimul blat, insiropăm si lăsăm asa pentru minim 6 ore la frigider. Apoi scoatem usor marginile tavii, rasturnam tortul pe un platou si il îmbrăcăm cu frișcă bătută, apoi aplicăm imaginea comestibila ( sau decoram după plac) si este gata de servire.
Imaginea 12