Tocăniță cu ardei copt și smântână este preparatul ce îmi aduce aminte de copilărie, de tocănița făcută de mama în care intingeam toți cu mămăliguță caldă. Abia am așteptat să am ardei kapia în grădină ca să o pot face.
Se face repede, poate fi și în varianta de post (fără smântână, cum de fapt o făcea mama), dar cu smântână este preferata mea.
Din ingredientele de mai jos au ieșit cam patru porții generoase, astfel vă faceți o idee dacă va trebuie mai mult sau mai puțin.
2-3 linguri ulei
3 cepe
4 rosii
5 ardei copți
5 căței de usturoi
Sare
Piper
2-3 linguri smântână grasă
1 linguriță amidon
Mărar proaspăt
Pentru a pregăti această tocăniță de ardei copt cu smântână, am copt câțiva ardei și i-am curățat de coajă, cotor și semințe. Apoi, am curățat trei cepe potrivite.
Într-un bol am pus două linguri pline cu smântână grasă și amidonul, am amestecat bine, apoi putina apă (era prea groasa compoziția) și am pus peste tocăniță.
Dacă doriți varianta de post, pur și simplu săriți peste ultimul pas, cel în care adăugăm smântână. Este la fel de gustoasă.
COPYRIGHT ©2016 - 2024 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.