Pasi
- Pasul 1
De data aceasta va arat întâi rezultatul final. Arata delicios, nu? Atunci să ne apucăm de treabă.
- Pasul 2
Într-un bol punem zahărul tos și cele trei ouă. Cu ajutorul unui tel, le amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.
- Pasul 3
Adăugăm uleiul treptat și amestecăm bine cu telul.
- Pasul 4
După încorporarea uleiului adăugăm pasta de vanilie. După, am pus aproximativ jumătate de lingură. Am omogenizat din nou compoziția.
- Pasul 5
Punem și smântână pentru frișcă, treptat, amestecând continuu. Eu am pus smântână pentru frișcă Pilos, de 32% .
–
Într-un bol punem făina și praful de copt, le amestecăm după care pune amestecul peste ingredientele lichide. Amestecăm energic cu telul până totul este omogen, fără cocoloașe.
- Pasul 6
Este timpul sa pregătim fructele. Luam pentru început 2 mere roșii, le spălăm bine.
- Pasul 7
Tăiem merele în cuburi, cu tot cu coajă. Punem zahărul brun și scorțișoară după gust. Le amestecăm cu o lingură.
- Pasul 8
Punem o hârtie de copt într-o tavă rotundă pentru tarte. Pe foaia de copt punem merele amestecate cu zaharul brun, pentru a se carameliza în timpul contului. Peste acestea turnăm aluatul pregătit anterior.
- Pasul 9
Spălăm bine și smochinele, le tăiem codițele.
- Pasul 10
Eu am taiat smochinele în sferturi, dar voi puteți să le tăiați după preferințe. Le așezăm deasupra aluatului din tavă.
- Pasul 11
Procedăm astfel până am pus toate smochinele. Deasupra am presărat fulgi de migdale. Gata pregateala!
- Pasul 12
Am pus tarta în cuptorul preîncălzit la 180° pentru circa 25 minute (sau până trece testul cu scobitoarea). La final am scos-o din cuptor și am lăsat-o să se răcească.
- Pasul 13
Dacă o servim cu înghețată alături poate fi caldă. Noi am mancat-o rece. A fost delicioasă!
Dacă v-a plăcut rețeta mea, va rog să o distribuiți!