Pasi
- Pasul 1
Dacă ați citit descrierea rețetei, aveți toate ingredientele pregătite și timpul necesar, ne putem apuca de lucru pentru a pregăti această rețetă delicioasă de salată de icre.
Punem la fiert apa într-un vas cu fundul gros. Eu pentru așa ceva sau pentru mămăligă folosesc un vas de aluminiu turnat, chiar dacă nu arata prea bine. Am acest vas de vreo 15 ani cel puțin. Când a început să fiarbă, adăugăm grișul în ploaie și amestecăm cu un tel.
- Pasul 2
Amestecăm energic să nu se formeze cocoloașe și fierbem circa 4-5 minute. Nu am adăugat sare în apă deoarece nu stiu cât de sărate sunt icrele.
- Pasul 3
Acoperim cu o folie pusă în contact cu grisul fiert, astfel încât să nu se formeze o peliculă întărită și dăm vasul la rece.
- Pasul 4
După răcirea completă a grisului, îl punem în vasul mixerului și adăugăm icrele. Pornim mixerul la viteză mică pentru omogenizarea acestora.
- Pasul 5
După ce grisul și icrele s-au amestecat bine, începem să adăugăm uleiul, câte puțin, în fir subțire. Nu trebuie să ne grăbim cu uleiul deoarece riscăm să se taie icrele. Viteza mixerului trebuie să fie medie (la 3 a fost la mine).
- Pasul 6
După ce am pus circa 250 ml ulei, am adăugat o lingură cu zeamă de lămâie. Restul de zeamă se adaugă la final, după ce gustăm, după preferințe. Zeamă de lămâie le va deschide la culoare.
- Pasul 7
Când icrele se întăresc, punem puțină apă minerală, rece. Se folosește o apă minerală mai aspră, Borsec am pus eu, aceasta făcând salată noastră foarte pufoasă. Nu punem apă multă deodată, ci câte puțină la nevoie, în funcție de textura icrelor.
- Pasul 8
La final a trebuit să mai adaug sare (v-am explicat în descriere de ce). Și ceva zeamă de lămâie.
- Pasul 9
Când au fost gata, am împărțit cantitatea de icre obținută în două boluri. În primul am adăugat o ceapă roșie tăiată mărunt, la cuțit. Nu recomand sa tocați ceapa la robot pentru această rețetă. Amestecăm cu o spatulă, ușor, până ce ceapa este distribuită uniform.
- Pasul 10
În celalalt bol am adăugat tonul dintr-o conservă mică, după ce în prealabil am scurs foarte bine uleiul.
- Pasul 11
Am pus și puțină ceapă tocată mărunt (când am pun ceapă verde) și am amestecat bine.
- Pasul 12
În frigider, icrele astfel pregătite vor fi păstrate în recipiente cu capac.
- Pasul 13
Se consumă puse pe pâine proaspătă sau prăjită. Sunt delicioase!
- Pasul 14
Dacă va place rețetă mea, nu uitați sa o distribuiți pentru a se bucura cât mai multe persoane de ea. Va mulțumesc!