Ruladă din carne tocată de pui cu ouă de prepeliță
Mereu fac tot felul de rulade de carne iar azi am facut ruladă de carne de pui cu ouă de prepeliță. Vă plac ruladele și vreți să vă impresionați familia sau invitații? Trebuie sa încercați această rețetă delicioasă.
Ruladele de carne sunt preparate nu foarte greu de facut. Puteti face diverse combinatii delicioase. Acestea au avantajul ca pot fi servite atat reci, în cadrul aperitivului sau calde, ca si fel principal, lângă o garnitură sau o salată. Dacă sunt lucrate frumos, pot avea si un aspect minunat.
Astăzi am facut această ruladă din carne tocată de pui cu ouă de prepeliță ca și alternativă pentru un preparat mai sănătos, pentru cei ce nu consumă carne de porc. Eu am ales ouă de prepeliță pentru că sunt sănătoase și nu ocupa mult loc în interiorul ruladei. Astfel am obținut si aspectul pe care mi-l doream. Bineînteles ca puteti pune ouă de găină daca doriți sau nu aveti ouă de prepeliță. Cașcavalul ras are rolul de a ține ouăle în sectiune atunci cand tăiem rulada. Acesta la cuptor se topește si formeaza o masă compactă ce ține componentele din interiorul ruladei să nu se risipească la tăiat.
Dacă dorim să mâncăm rulada calda, pe post de fel principal, o tăiem după ce a fost scoasă din cuptor . Dacă dorim să fie un aperitiv, după coacere, se lasă la răcit, apoi se înfoliaza în folie alimentară și se păstrează asa până în momentul servirii . Eu fac multe rețete de rulada, atat cu carne cât și fără, dulci sarate iar rețetele le găsiți pe blogul ( aici, ca sa va fie mai usor).
Pasi
- Pasul 1
Într-un bol, punem carnea, ouăle, condimentele preferate (după gust) și amestecăm.Imaginea 1
- Pasul 2
Mai completăm cu condimente după gust.Imagainea 2
- Pasul 3
Punem pătrunjel verde tocat.Imaginea 3
- Pasul 4
Punem pe masa de lucru o foaie de copt pe care o stropim cu ulei.Imaginea 4
- Pasul 5
Întindem uniform amestecul obținut.Imaginea 5
- Pasul 6
Punem frumos umplutura ( ouăle de prepeliță fierte și curățate, morcov fiert, ardei roșu).Imaginea 6
- Pasul 7
Punem cașcaval ras.Imaginea 7
- Pasul 8
Rulăm strâns începănd din marginea cu ouăle de prepeliță. Strângem bine capetele, punem rulada în în tava de copt având grijă să băgăm capetele hârtiei de copt sub ruladă astfel încât aceasta să nu se desfacă.Imaginea 8
- Pasul 9
Dăm la copt în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 50 minute. După acest timp, scoatem cu grijă hârtia de copt, presărăm condimente peste rulade și mai lasăm 10-15 minute la cuptor, să se rumenească frumos.Imaginea 9
- Pasul 10
Se poate servi calda alături de garnituri diverse sau rece ca și aperitiv.Imaginea 10