Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim foaia pentru ruladă. Este o rulada cu o foaie fina, pufoasă, ce s-a comportat foarte bine la rulare. Nu s-a rupt deloc. Separăm ouăle si punem galbenusurile într-un bol impreuna cu 40g zahăr. Amestecăm bine cu un tel ( putem folosi si un mixer) până ce galbenusurile isi schimbă culoarea și își măresc volumul.
Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm uleiul și laptele, apoi omogenizam bine cu telul .
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm extractul de vanilie. Eu am pus cam o lingură dar puteti pune mai mult sau mai putin, după preferințe. Dacă nu aveți extract ( eu mi-am adus din Cehia), puteti pune boabele dintr-o pastaie de vanilie , esența sau zahar vanilat.
Imaginea 3
- Pasul 4
Punem făina și o incorporam ușor cu o spatulă de silicon. Avem grijă să nu rămână cocoloașe.
Imaginea 4
- Pasul 5
Batem albusurile spumă împreună cu restul de zahăr. Oprim mixarea acestora după ce s-a topit zahărul. Le adăugăm apoi peste prima compoziție, treptat și încorporăm totul cu spatulă.
Imaginea 5
- Pasul 6
Din compoziția rezultată, punem 3 linguri intr-un bol si o amestecăm cu 2-3 picături de colorant gel roșu.
Imaginea 6
- Pasul 7
Pulverizam ulei intr-o tavă (33/40cm), apoi o tapetam cu hârtie de copt. Astfel, hârtia nu o să se ridice la colțuri sau pe margini, iar compoziția o sa fie uniform distribuită. Turnam compoziția ( cea inițială, fără culoare) în tavă și cu o spatulă, nivelam usor.
Imaginea 7
- Pasul 8
Facem un cornet din hârtie de copt în care punem compoziția rosie, strângem hârtia la capat și începem să desenam inimioarele. Dacă nu dorim inimioare, putem face puncte, floricele, etc.
Imaginea 8
- Pasul 9
Continuăm până obținem modelul dorit pe toată suprafața tavii.
Imaginea 9
- Pasul 10
Punem tavă în cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru circa 15 minute ( sau pana capătă o ușoară culoare aurie). Cand este gata, o scoatem din tavă, o așezăm pe un server curat sau pe o alta foaie de copt și îndepărtăm cu grija, hârtia de copt inițială.
Imaginea 10
- Pasul 11
Cat timp foaia se răcește, pregătim umplutura. Punem intr-un bol mascarponele si laptele condensat îndulcit ( cel gros, în cutie metalică). Cutia de mascarpone a fost scoasă cu o oră înainte din frigider si lăsată la temperatura camerei. Le amestecăm ușor cu o spatulă.
Imaginea 11
- Pasul 12
Punem la încălzit 50ml smântână pentru frișcă, când este fierbinte oprim focul si adăugăm gelatina hidratată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsăm amestecul sa se răcească apoi îl adăugăm treptat în amestecul de mascarpone. Nu puneti nimic cald deoarece riscati să se taie crema.
Imaginea 12
- Pasul 13
Batem bine restul de smântână pentru frișcă și o adăugăm treptat în cremă.
Imaginea 13
- Pasul 14
Crema astfel obținută este lăsată 10 minute la frigider apoi putem monta rulada. Pe o folie alimentară am pus foaia se ruladă cu modelul în jos, apoi am distribuit crema uniform.
Imaginea 14
- Pasul 15
Am așezat fructele ( un rând de zmeură si mai multe rânduri de mango bine copt).
Imaginea 15
- Pasul 16
Începem si rulăm ușor, fără să strângem exagerat, ca sa nu se rupă foaia de rulada.
Imaginea 16
- Pasul 17
După ce am format rulada, o infoliem bine si o lăsăm la rece în frigider pentru minim 3 ore.
Imaginea 17
- Pasul 18
După ce a stat la rece, o putem felia si servi alaturi de persoanele dragi.
Imaginea 18