Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim sosul de miere și lapte condensat cu smochine. Punem într-un vas, pe foc, zahărul cu mierea de albine și apa, si amestecăm ușor.
Imaginea 1
- Pasul 2
După ce zahărul s-a topit adăugăm laptele condensat și apoi scorțișoara. Lăsăm să fiarbă circa 2 minute.
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm smochinele spalate și tăiate în sferturi. Le amestecăm ușor și lăsăm pe foc doar cât să se încălzească ușor, iar siropul să le pătrundă (1-2 minute).
Imaginea 3
- Pasul 4
Punem scorțișoara, apoi amidonul de porumb și amestecăm până la dizolvarea acestuia. Apoi oprim focul.
Imaginea 4
- Pasul 5
După pregătirea siropului, trebuie să facem compoziția pentru blatul prăjiturii noastre. Astfel, într-un bol amestecăm ingredientele uscate ( făina, migdalele măcinate, praful de copt și bicarbonatul de sodiu). În alt vas, amestecăm bine cu un tel oul împreună cu zahărul, apoi turnăm uleiul și smântâna dulce. După omogenizarea acestora, adăugăm amestecul uscat și îl încorporăm cu o spatulă.
Imaginea 5
- Pasul 6
Punem compoziția rezultată într-o formă rotundă (eu am folosit formă pentru tartă) cu diametrul de 26cm, tapetată cu folie pentru copt.
Imaginea 6
- Pasul 7
Cu o lingură așezăm pe rând smochinele cu siropul obținut anterior, deasupra. Tăiem grosier migdalele și le presărăm peste smochine, pentru a obține o textură crocantă.
Imaginea 7
- Pasul 8
Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru circa 40 minute (faceți testul cu scobitoarea).
Imaginea 8
- Pasul 9
Lăsați prăjitura să se răcească înainte de servire sau daca doriți varianta caldă, puteți adăuga alături un glob de înghețată de vanilie.
Imaginea 9