Pasi
- Pasul 1
Preîncălzim cuptorul la 180 grade. Într-un bol amestecăm făina, fulgii de ovăz, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Imaginea 1
- Pasul 2
În vasul de la mixer/robot batem bine ouăle, apoi adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilat.
Imaginea 2
- Pasul 3
Cântărim untul moale și îl încorporăm mixând la viteză mică.
Imaginea 4
- Pasul 4
Adăugam treptat smântâna peste amestecul obținut iar la final punem făina.
Imaginea 5
- Pasul 5
Ungem o tavă cu unt ( eu am folosit o tava de 16/26cm).
Imaginea 6
- Pasul 6
Punem compoziția și adăugăm cireșele spalate, fără sîmburi, pe care le apăsăm ușor în aluat.
Imaginea 7
- Pasul 7
Presărăm zahăr brun deasupra și dam la copt pentru circa 35 minte (sau până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea).
Imaginea 8
- Pasul 8
Când este gata prajitura se lasă la răcit (este foarte fragedă iar taiată caldă se fărâmă), apoi se porționează după preferință.
Imaginea 13