Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Prăjitură cu cacao, fructe și brânză

Prăjitură cu cacao am vrut să fac azi și nu știam exact cu ce să o combin. Asa că,  pe parcurs am ajuns la această variantă si am pus alături fructe si brânză. Sa va zic cat de buna a iesit? Ma credeti pe cuvant? Mai bine o încercați și voi. Toate elementele s-au combinat perfect. Atât ca și gust dar și ca textură.

Eu am folosit cacao neagra, cu gust intens.  A fost cea mai bună alegere. Iar partea cu brânză proaspătă m-a dus cu gândul la pască , atunci cand am pregatit-o. Fructele le puteti schimba . Cred ca merge foarte bine si cu afine sau caise. O voi incerca sigur si cu alte variante. Puteti să folosiți fructe proaspete sau chiar congelate. Nu necesitădezghetarea prealabilă .

Timpul de copt poate varia in functie de tavă folosită, de cat de “inalta” ne dorim prajitura.  Important este, sa treaca testul scobitorii ( adică, introducem scobitoarea în diverse zone ale prăjituri iar aceasta trebuie sa fie uscată când este scoasă). După răcire, poate fi păstrată câteva zile în folie alimentară în frigider.

O prajitură pufoasă și aromată ce îmbină cu succes fructele cu brânza dulce. Dacă o încercați sigur veți fi încântați. Pentru alte retete de prăjituri, click aici!


Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 400g zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură vanilie
  • 200g făină
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • Pentru umplutură:
  • fructe (mure, vișine)
  • 250g brânză proaspătă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 1 ingură extract de vanilie
  • 1 lingură griș

Pasi

  • Pasul 1

    Separăm ouăle și batem albușurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat și continuăm mixarea.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le punem treptat peste albușuri și mixăm la o viteză mică până sunt bine încorporate.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem și extractul de vanilie.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Într-un bol amestecăm făina cu praful de copt după care cu ajutorul unei spatule o încorporăm ușor în compoziție. După ce am încorporat făina, împărțim compoziția în două iar în una din ele încorporăm cacaua după ce a fost amestecată cu 2 linguri de apă.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem compoziția fără cacao, apoi adăugăm fructele preferate ( eu am pus mure proaspete și vișine congelate).Imaginea 5

  • Pasul 6

    Peste fructe punem compoziția cu cacao. Nu este necesar sa fie dispusă uniform.Imaginea 6

  • Pasul 7

    Într-un bol punem brânza, zahărul, oul și omogenizăm cu o furculiță.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Adăugăm extractul de lămâie și grișul și amestecăm.Imaginea 8

  • Pasul 9

    Cu o lingură punem din loc în loc compoziția cu brânză.Imaginea 9

  • Pasul 10

    Dăm în cuptorul preîncălzit la 170 grade circa 40 minute sau până trece testul cu scobitoarea.Imaginea 10


Tag-uri reteta: branza, cacao, fructe, Prăjitură, Visine
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Desert, Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 6, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
  • Tartă cu mere caramelizate și smochine proaspete
  • Cheeslove orage -cheesecake cu portocale
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39787

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21339

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20596

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18714

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18406

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18302

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17557

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    16090

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.