Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput trebuie să pregătim foile. Pentru asta, într-un vas, amestecăm bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm untura si uleiul, laptele și omogenizam. Punem bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Stingem amoniacul cu putin oțet intr-un pahar si il adăugăm peste amestec.
Imaginea 1
- Pasul 2
Punem faina treptat si o incorporam pana rezultă un aluat dens, care nu se mai lipește de pereții vasului în care frământăm. În funcție de faina folosită, de dimensiunea ouălor, cantitatea de faina poate varia cu +/- 50-100g.
Imaginea 2
- Pasul 3
Aluatul obținut il dam la rece pentru 1 ora. După ce a stat la rece, pe blatul presărat cu faină punem o parte de aluat . Eu am facut foile mari, pe dosul tavii de la cuptorul electric, deci am împărțit aluatul în 4. Dacă tavă e mai mica, faceti 5 foi).
Imaginea 3
- Pasul 4
Imaginea 4
Cu un sucitor, intindem aluatul subtire, de 3-4mm grosime. Transferam foaia pe hârtia de copt pusă pe dosul tavii si coacem la 175 grade până incepe sa prindă putin culoare rumena deasupra. Doar putin.
Imaginea 5
- Pasul 5
Imaginea 6
Coacem similar toate foile pentru prăjitură.
Imaginea 7
- Pasul 6
Pentru crema, punem intr-un bol faina cu zahărul și adăugăm o parte din lapte.
Imaginea 8
- Pasul 7
Turnam amestecul obținut si restul de lapte într-un vas pe foc, amestecăm continuu până capătă aspectul unei budinci .
Imaginea 9
- Pasul 8
La final adăugăm coaja rasă de lămâie.Oprim focul si acoperim crema cu folie alimentară pusă în contact cu aceasta. Lăsăm crema sa se răcească puțin.
Imaginea 10
- Pasul 9
Cand crema este ușor calduta, adăugăm zeama de lămâie și vanilie după gust.
Imaginea 11
- Pasul 10
Incorporam untul scos înainte cu o oră din frigider.
Imaginea 12
- Pasul 11
Într-o tavă, punem un strat de folie alimentară apoi începem să asamblam prăjitură. Punem o foaie, o parte din crema..
Si tot asa pana la ultima foaie care trebuie acoperită cu un strat subtire de crema. Peste ultimul strat, presaram fulgi de cocos din belșug, acoperim cu folie alimentară și lăsăm prajitura pentru 1-2h la temperatura camerei.
Imaginea 13
- Pasul 12
Dupa acest timp o transferam la frigider pentru minim 4-5 ore înainte de a fi tăiată.
Imaginea 14