Pasi
- Pasul 1
Cernem făina într-un bol și adăugăm drojdia, sarea, zahărul și semințele și le amestecăm.
- Pasul 2
Adăugăm apa călduță și începem să frământăm.
- Pasul 3
Frământăm bine aluatul până se formează un aluat nu foarte moale.
- Pasul 4
Încorporăm uleiul și mai frământăm circa 2 minute.
- Pasul 5
Acoperim vasul cu un prosop curat și lăsăm la cald să își dubleze aluatul volumul.
- Pasul 6
Când a dospit, punem aluatul pe o planșetă presărată cu făină.
- Pasul 7
Îl modelăm după forma dorită și il punem în tavă / formă.
- Pasul 8
Lăsăm circa 30 minute sa crească aluatul din nou, apoi îl ungem cu ou bătut și presărăm semințe de susan.
- Pasul 9
Coacem la 175 grade până pâinea se rumenește frumos.