Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imagine
  • Galerie

Mâncarică de pui cu roșii proaspete și ardei copți

Mâncarică de pui cu roșii proaspete și ardei copți am făcut astăzi,  deși inițial aveam altceva în cap. Îmi era pofta de acea mâncarică de ardei copti pe care o mâncam în copilărie.  Apoi, m-am gândit ce anume fac alături?? Aveam piept de pui, dar cum e vara și e foarte cald, m-am gândit ca nu as deschide doua ochiuri la aragaz ca se încinge bucătăria… Așadar, le-am combinat și a ieșit o mâncare fabuloasă! În plus, o singura cratiță pe aragaz.

Ardeii i-am copt în cuptor pentru ca tot îl pornisem pentru multe alte preparate. Sunt ușor de copt în acest mod! Nu trebuie păziți sa nu se arda. Pentru a se curata ușor,  după coacere ( indiferent ca sunt în cuptor sau la flacăra) , îi pun intr-un vas, presar sare si acopăr cu o folie de aluminiu. După 10-15 minute,  se curată senzațional de ușor.  Trebuie sa încercați asta, dacă nu cumva asa faceți și voi!

Unul din ardeii copți de mine a fost iute, asa ca nu a fost nevoie sa mai adaug în mâncare nimic picant.  Voi puteți adauga după gustul vostru.

Roșii,  am folosit din cele cherry,  bine coapte ca le aveam în casă.  Am niște prieteni care au seră in Toboliu,  județul Bihor și îmi aduc mereu minunatele roșioare.  Aceste roșii le găsiți în marile magazine sub denumirea de “Valentino land” și garantez ca sunt tare gustoase! Voi puteți pune roșii proaspete de ori care fel sau o conserva de roșii în bulion.

Așadar, dacă vă doriți sa faceți ceva bun, fără sa faceți separat carnea și garnitura,  încercați aceasta mâncărică de pui cu roșii proaspete și ardei copti. Sunt sigură ca o sa va placă.  Merge bine și o mămăliguță caldă alături, dacă va place!

Va mai las aici o rețetă minunată cu carne de pui:

Cuș Cuș cremos cu pui și parmezan

 


Ingrediente

  • 450g piept de pui
  • 6-7 ardei
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 400g roșii
  • 5 căței de usturoi
  • Sare
  • Condimente pentru pui
  • Piper
  • Pătrunjel verde

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început trebuie sa coacem ardeii. Putem folosi ardei gras, kapia sau gogoșar, depinde ce aveți acasă. Eu i-am așezat pe hârtie de copt intr-o tava și i-am pus în cuptorul încins.

  • Pasul 2

    Când au fost gata, bine copti dar nu arși,  i-am pus într-un bol și am presărat sare peste ei.

  • Pasul 3

    Ca să se curețe ușor ardeii, acopăr bolul cu o folie de aluminiu și las asa minim 15-20 minute. Apoi totul devine o joaca de copil.

  • Pasul 4

    Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem, apoi o punem la călit într-o cratiță cu uleiul încins.

  • Pasul 5

    Tăiem pieptul de pui în bucăți de mărime potrivită și le adăugăm peste ceapă.

  • Pasul 6

    Presăram condimentele pentru pui, sare și piper și amestecăm astfel încât carnea să își schimbe culoarea pe toate părțile.  Este important să se “călească ” puțin și condimentele pentru a-si elibera toate aromele.

  • Pasul 7

    După circa 5 minute în care puiul și condimentele au fost găsite, adăugăm o cană de apă,  punem capacul cratiței și lăsăm sa fiarbă la foc potrivit.

  • Pasul 8

    Între timp spalam roșiile, le taiem cuburi sau jumătăți dacă folosiți ca și mine, roșii cherry. Curățăm usturoiul .

  • Pasul 9

    După ce apa a scăzut, verificăm dacă pieptul de pui este gătit bine. Dacă nu, mai adaugam apă și mai lăsam la fiert, daca este bine făcut, punem roșiile și usturoiul și mai le lăsăm sa fiarbă împreună pentru circa 5 minute.

  • Pasul 10

    Apoi adaugam ardeiul copt, curățat și rupt în fâși.  Mai lăsăm încă 5-6 minute sa fiarba împreună,  sa se combine aromele.

  • Pasul 11

    La final gustăm și mai adăugăm sare sau piper daca este nevoie,  presăram pătrunjel verde tocat și mâncarea este gata.

  • Pasul 12

    O servim caldă.  Puteți face și o mămăliguță alături, pentru un prânz complet.


Tag-uri reteta: ardei, ardei copți, mâncarică, patrunjel, pui, rosii, sos, Usturoi
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 4
  • Categorie: Carne de pasare
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: iulie 8, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Drob de pui cu ceapă verde și mărar proaspăt
  • Pui cu sos de smântână și orez cu legume
  • Ciulama rapidă de pui
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23534

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21603

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18542

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version