Mâncarică de pui cu roșii proaspete și ardei copți
Mâncarică de pui cu roșii proaspete și ardei copți am făcut astăzi, deși inițial aveam altceva în cap. Îmi era pofta de acea mâncarică de ardei copti pe care o mâncam în copilărie. Apoi, m-am gândit ce anume fac alături?? Aveam piept de pui, dar cum e vara și e foarte cald, m-am gândit ca nu as deschide doua ochiuri la aragaz ca se încinge bucătăria… Așadar, le-am combinat și a ieșit o mâncare fabuloasă! În plus, o singura cratiță pe aragaz.
Ardeii i-am copt în cuptor pentru ca tot îl pornisem pentru multe alte preparate. Sunt ușor de copt în acest mod! Nu trebuie păziți sa nu se arda. Pentru a se curata ușor, după coacere ( indiferent ca sunt în cuptor sau la flacăra) , îi pun intr-un vas, presar sare si acopăr cu o folie de aluminiu. După 10-15 minute, se curată senzațional de ușor. Trebuie sa încercați asta, dacă nu cumva asa faceți și voi!
Unul din ardeii copți de mine a fost iute, asa ca nu a fost nevoie sa mai adaug în mâncare nimic picant. Voi puteți adauga după gustul vostru.
Roșii, am folosit din cele cherry, bine coapte ca le aveam în casă. Am niște prieteni care au seră in Toboliu, județul Bihor și îmi aduc mereu minunatele roșioare. Aceste roșii le găsiți în marile magazine sub denumirea de “Valentino land” și garantez ca sunt tare gustoase! Voi puteți pune roșii proaspete de ori care fel sau o conserva de roșii în bulion.
Așadar, dacă vă doriți sa faceți ceva bun, fără sa faceți separat carnea și garnitura, încercați aceasta mâncărică de pui cu roșii proaspete și ardei copti. Sunt sigură ca o sa va placă. Merge bine și o mămăliguță caldă alături, dacă va place!
Va mai las aici o rețetă minunată cu carne de pui: