Pasi
- Pasul 1
Alegem flori frumoase de soc, culese în zi cu soare, le spălăm și le lăsăm să se scurgă pe un prosop curat.
- Pasul 2
Punem florile într-o oală, adăugăm apa plată și punem deasupra o farfurie întoarsă astfel încât florile să nu stea la suprafață. Dăm la rece și lăsăm vasul așa 48 ore.
- Pasul 3
După ce au trecut cele 48 ore, strecurăm apa de la florile de soc și o punem la fiert împreună cu zahărul, anasonul și zeama de lămâie.
- Pasul 4
Fierbem la foc potrivit și luăm mereu spuma ce se formează.
- Pasul 5
Din când în când facem testul să vedem dacă este gata (pe o farfurie punem o cantitate mică iar când se răcește putem vedea dacă are consistența dorită).
- Pasul 6
Când a căpătat consistența dorită de noi, punem jeleul cu grijă în borcane curate, strângem bine capacul și punem borcanele în apă fierbinte la fiert pentru încă 15-20 minute.
- Pasul 7
Lăsăm borcanele să se răcească treptat în apa în care au fiert.
- Pasul 8
Servim jeleul pe o felie de pâine cu unt lângă o cană de ceai cald, la micul dejun.