Înghețată naturală cu cireșe și iaurt – făcută acasă, este rețeta de astăzi.
Încet încet a venit vara iar căldura sufocantă ne trimite cu gandul la nici mai mult, nici mai puțin decât o înghețată. De când am devenit mamă, încerc sa gasesc soluții cât mai sănătoase pentru alimentele din comerț pline de zahăr, coloranți, conservanți, arome, etc. Așadar, pentru îngheata care vara nu ne lipsețte din congelator, am gasit soluția astfel încât aceasta să fie plina de gust. Am folosit fructe proaspete, bine coapte care s-au combinat perfect cu iaurtul grecesc ce are o cremozitate aparte. Eu am pus puțin zahăr dar daca nu doriți să folosiți zahăr puteți adăuga miere, sirop de arțar, sau ce alt îndulcitor agreati. În bucătărie trebuie sa experimentați, să încercați mereu ceva nou. Puteți adăuga și alte fructe sau chiar și bucăți de biscuiți. totul după bunul plac și plăcerea fiecăruia. Este păcat sa nu ne facem singuri în casă o înghețată sanătoasa. Astăzi vă invit la o înghețată cu cireșe ( pentru ca tot este sezonul) și iaurt grecesc.
După pregătirea compoziției pentru înghețată, o puteți pune intr-o caserola simplă la congelator. Eu aleg sa folosesc formele individuale pentru înghețată. Așa obtin porții potrivite ca și dimensiune, se mănâncă ușor și sunt atractive pentru cei mici. Am multe astfel de forme, colorate și practice.
De unde le achizitionam? De aici! Click!
Va mai las aici încă o reteta de inghetata, naturala și delicioasa!
Pasi
- Pasul 1
Spălăm ciresele și le curățăm de sâmburi, le punem intr-un vas pe foc mic impreuna cu zahărul, amestecând în ele circa 10 minute. Imaginea 1
- Pasul 2
După ce s-au racit le punem în vasul de la blender împreuna cu bananele curățate bine de coajă. Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm iaurtul grecesc (10% grăsime) si pornim blenderul pentru circa 1-2 minute. Imaginea 3
- Pasul 4
Punem compoziția obținută în forme și dăm la congelator. Dacă nu avem forme speciale pentru înghețată, putem folosi diverse forme de silicon, din care la final le vom scoate cu ușurință.Imaginea 4
Aici găsiți forme pentru înghețată!
- Pasul 5
După circa 2 ore le putem scoate si savura delicioasa înghețată cu cireșe proaspete. Ca sa iasa usor din forme, trecem fiecare formă prin apa calda pentru 10-20 de secunde. Imaginea 5