Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Fursecuri colorate pentru Moș Crăciun

Fursecuri colorate pentru Moș Crăciun a trebuit să fac astăzi,  împreună cu băiețelul meu, Maxi.  Deoarece mă tot întreba ce să îi pregătească el Moșului pentru seara de Ajun când o sa ii aducă daruri, m-am gândit să nu mai facem biscuiți clasici, ci niște fursecuri fragede, colorate și drăgălașe.  Și uite așa au rezultat aceste fursecuri.

Puteți să le schimbați forma, decorațiunile folosite, puteți să faceți aluatul simplu ( pentru colorare eu am adăugat câteva picături de colorant alimentar verde). Aluatul acesta este minunat pentru a fi pus cu ajutorul unui poș cu dui. Ca și formă,  am utilizat un dui mare de această formă:

De ce facem fursecuri colorate pentru Moș Crăciun ? Pentru că micuțul meu este tare încântat de această perioadă a Sărbătorilor.  Noi avem câteva obiceiuri pe care le respectăm an de an: de Moș Nicolae primește măcar un spiriduș (anul acesta gnomi) care noaptea sunt magici (prind viață) și ii găsește dimineața în alte locuri decât i-a pus seara.  Aceștia ii vor spune Moșului Crăciun tot ce face el. Apoi, în fiecare an pregătim împreună ceva pentru Moșu și renii lui (anul acesta fursecuri). În fiecare an îi scrie o scrisoare Moșului,  însă știe ca acesta uneori nu poate aduce totul de pe listă și el se bucură de orice cadou (știți, Moșu nu aduce cadouri scumpe ca să aibă bani pentru toți copiii din lume). Și multe altele. Ma bucur eu de bucuria lui.

Așadar,  dacă doriți să îl impresionați pe Moș Crăciun,  musai trebuie să pregătiți aceste fursecuri împreună cu copiii dumneavoastră.  Și neapărat sa creați o poveste în jurul lor. Sigur vor face impresie buna.

Dacă doriți să încercați și alte variante de biscuiți/ fursecuri,  mai puteți găsi aici idei.

Sa nu uităm și de turta dulce, pe care o puteți decora împreună https://savoaredecrin.ro/recipe/turta-dulce-bucuria-copilariei-noastre/

 


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 250g unt
  • 100g zahăr pudră
  • 1 ou
  • Extract de vanilie
  • Colorant alimentar verde
  • 300g făină
  • Pentru decor
  • Diverse decorațiuni comestibile

Pasi

  • Pasul 1

    Este o rețetă foarte ușoară și rapidă.  Nu necesită forme speciale, decupatoare specifice, etc. Totul este foarte simplu.

    Așadar,  pentru început trebuie să ne asigurăm că untul pentru fursecuri este la temperatura camerei. Punem untul într-un bol înalt împreună cu zaharul pudră și le mixam împreună pentru 1-2 minute, până ce este încorporat bine tot zahărul. Eu am folosit un mixer de mână.

  • Pasul 2

    Apoi, peste amestecul de unt cu zahăr pudră,  adăugăm un ou și puțin colorant alimentar verde.  Eu am folosit un colorant gel, de buna calitate.  Mixam din nou pentru omogenizarea celor adăugate.

  • Pasul 3

    Adăugăm și extractul se vanilie. Cam 1 linguriță am pus eu, dar depinde de cât de aromat este ceea ce folosim. Eu am pus varianta de pastă de vanilie cumpărată din lidl.

  • Pasul 4

    Apoi, adăugăm treptat făina și mixam în continuare pentru omogenizarea ingredientelor.

  • Pasul 5

    După ce a fost încorporată toată făina,  aluatul obținut trebuie să aibă acest aspect.

  • Pasul 6

    Într-un poș cu dui stelat,  punem tot aluatul obținut,  cu ajutorul unei spatule de silicon.

  • Pasul 7

    Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, începem să formăm cercuri de aluat. Încercăm să păstrăm constantă grosimea acestora, pentru a se coace uniform.

  • Pasul 8

    Presărăm cu grijă decorațiunile dorite. Noi am folosit niște bombonele mici, colorate și fulgi albi. Totul comestibil.

  • Pasul 9

    Am pus tava cu fursecurile astfel obținute, pentru 12-15 minute,  în cuptorul preîncălzit la 180°C.  Când au fost gata (s-au rumenit ușor pe margini), i-am scos și lăsat la răcit.

  • Pasul 10

    Așa este că nu se fac greu? Dacă vă place rețetă mea, va rog sa o distribuiți! Va mulțumesc!

     


Tag-uri reteta: decor, fursecuri, Moș Crăciun, unt, vanilie
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timp de pregatire: 5min
  • Timp de gatit: 15min
  • Randament: 15 bucăți
  • Categorie: Dulciuri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: decembrie 14, 2022
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Chec marmorat
  • Papanași cu dulceață și smântână
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version