Pasi
- Pasul 1
Ați citit descrierea rețetei, așa că știți cum am ajuns la această combinație pentru eclere.
Așadar, să ne apucăm de lucru!
- Pasul 2
Crema trebuie făcută, după cum am mai scris, cu 10-12 ore înainte, ca să se stabilizeze. Am pus vișinele congelate intr-un vas la fiert, cu o lingură de apă, pentru circa 10-15 minute, până sunt fierte bine.
- Pasul 3
După ce au fiert bine, le-am trecut printr-o sită, pasand bine vișinele cu o lingură, până au rămas doar cojile.
- Pasul 4
Am cântărit piureul de vișine, apoi în acesta fierbinte, am pus gelatină hidratantă bine în prealabil (5 g gelatină în 50ml apa rece, pentru circa 10 minute), și amestecăm bine până ce aceasta s-a dizolvat bine.
- Pasul 5
Într-un bol, punem ciocolata albă și o topim bine la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
- Pasul 6
Adăugăm apoi ciocolata topită în piureul de vișine, treptat, amestecând continuu.
- Pasul 7
Continuăm să amestecăm cu un tel și adăugăm în fir subțire smântâna pentru frișcă.
- Pasul 8
Pentru o bună omogenizare folosit blenderul vertical pentru 1-2 minute.
- Pasul 9
Strecurăm crema cu o strecurătoare pentru a rămâne crema foarte fină.
- Pasul 10
Așa arată crema după trecerea ei prin strecurătoare. Fină și delicioasă.
- Pasul 11
Acoperim vasul cu o folie, apoi lăsăm vasul la frigider pentru 10-12 ore. Eu am pregătit crema cu o seară înainte, iar a doua zi am făcut cojile pentru eclere.
- Pasul 12
A trecut noaptea, așa că dis de dimineața m-am apucat să fac cojile pentru eclere. Am pus într-un vas de inox apa, laptele, untul, puțină sare și zahărul. Am pus vadul pe foc.
- Pasul 13
În momentul în care untul s-a topit iar amestecul a început să fiarbă, punem făina toată și amestecăm bine cu o lingură de lemn.
- Pasul 14
Amestecăm bine pentru circa 1-2 minute, până aluatul se strânge ca o bilă în jurul lingurii, iar pe fundul vasului se formează o peliculă albă.
- Pasul 15
Lăsăm aluatul pentru circa 10 minute, apoi începem sa adăugăm ouăle în timp ce mixam cu un mixer.
- Pasul 16
Adăugăm câte un ou, rând pe rând, mixând bine până să îl adăugăm pe următorul.
- Pasul 17
Transferăm aluatul obținut într-un poș în care am pus un dui mare.
- Pasul 18
Acesta este duiul folosit pentru formarea eclerelor. În descriere găsiți și cum să procedați dacă nu aveți un astfel de dui.
- Pasul 19
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am format eclerele. Trebuie să lăsăm loc între ele, deoarece vir crește la cuptor.
- Pasul 20
Vârfurile ascuțite de la aluat le aplatizăm cu un deget înmuiat în apă rece. Astfel acestea vor avea o formă frumoasă după coacere.
Punem tavă în cuptorul preîncălzit la 180°C.
- Pasul 21
Lăsăm în cuptor cojile pentru circa 25-30 minute. Acestea trebuie să fie rumenite, bine crescute și foarte usoare. Primele 15-20 minute nu deschideți ușa cuptorului! Altfel cojile se vor lăsa.
- Pasul 22
După ce s-au copt bine, asa fierbinți, cu un băț pentru frigărui, facem câte o gaura la capăt, pentru a ieși aerul fierbinte. Le lăsăm să se răcească.
- Pasul 23
Pregătim crema pentru umplut. O transferam într-un vas în care poate sa fie mixată.
- Pasul 24
Mixam puțin, la viteză medie, circa 1 minut.
- Pasul 25
Transferam crema într-un poș în care am pus un dui pentru umplut .
- Pasul 26
Acesta este duiul folosit pentru umplerea cozilor cu cremă. În descriere am pus un link pentru a va procura astfel de duiuri, dacă vreți.
- Pasul 27
Începem și umplem bine cojile cu cremă. Eu am introdus duiul în 3 locuri, pentru a mă asigura ca sunt pline cu cremă.
- Pasul 28
După ce au fost umplute, pregătim glazura de ciocolată. Punem într-un bol ciocolata, smântâna lichidă și puțin ulei. Eu le-am pus la microunde pentru a se topi, dar merge și pe baie de aburi.
- Pasul 29
Trecem partea superioară a fiecărui ecler prin glazură, apoi le lăsăm să se răcească.
- Pasul 30
Pentru că mai aveam 30g de ciocolată albă rămasă, am topit-o cu puțin ulei.
- Pasul 31
Cu o linguriță am pus fire de ciocolată albă peste eclerele glazurate în prealabil.
- Pasul 32
Pentru final puteți folosi diverse decorațiuni comestibile sau pudră aurie.
- Pasul 33
Lăsăm eclerele astfel pregătite pentru circa o oră la frigider, apoi pot fi servite.
- Pasul 34
Va doresc pofta bună la aceste eclere delicioase!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți distribui. Pentru mau multe rețete, va aștept pe grupul meu culinar: Sa bucătărim pentru noi și pentru copii noștri! Va mulțumesc!
Eu
februarie 2, 2023 @ 6:00 pm
Super!