Dulceață din petale de trandafiri am pregătit zilele trecute. Pentru mine aceasta este cea mai parfumată și aromată dulceață. De când m-am mutat la curte, mi-am luat 3 butasi de trandafir pentru dulceață. Și pentru că am mai fost întrebată dacă se poate face dulceață din orice trandafir, răspund aici ca nu. Sunt doar anumite specii bune pentru a pregăti dulceață din petale de trandafiri. Eu am Rosa damascena însă mai sunt câteva specii.
Așadar, trandafirii mei, deși sunt micuți, fac câte câteva flori și profit sa fac câte un borcănel din această delicatesă. Și da, ați citit bine! Câte un borcănel.
Acum veți înțelege de ce sunt cantități mici. Pentru că am obținut un singur borcănel de dulceață din petale de trandafiri.
Așadar, cum am pregătit această minunată dulceață:
150g petale de trandafiri
300g zahăr
150ml apă
1 plic de sare de lămâie
Am cules florile de trandafiri, le-am desfacut cu grijă fiecare petală și le-am pus într-un bol încăpător.
Punem apă rece peste ele și le spălăm bine în două-trei ape ca să nu mai aibă praf sau insecte.
Le stoarcem bine cu ajutorul unei strecurătoare. Le transferam într-un bol curat, fără apă.
Adăugăm sarea de lămâie și le amestecăm bine cu mâna. În acest mod își vor păstra culoarea frumoasă.
Într-o cratiță mică am făcut un sirop din apă și zahăr. L-am fiert până a prins consistentă (cam 20 de minute dar depinde de puterea focului, de diametrul vasului, etc).
Când siropul este bine legat, adăugăm petalele de trandafiri și amestecăm bine.
Lăsăm să fiarbă amestecând continuu până ce avem consistența dorită (cam 10-15 minute).
Transferăm dulceața fierbinte într-un borcănel curat și uscat, punem capacul și îl așezăm cu capacul în jos pentru 30 minute. Apoi îl depozităm în cămară, la loc răcoros.
Este atât de aromată această dulceață de trandafiri și merge foarte bine la clătite, papanași, fursecuri, prăjituri, etc.
Pentru mai multe postări va aștept pe grupul meu de gătit „Să bucătărim pentru noi și pentru copii noștri „.
COPYRIGHT ©2016 - 2024 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.