Pasi
- Pasul 1
Pentru început punem pieptul de pui la fiert într-o oală cu apă, având grijă să luam mereu spuma ce se strânge deasupra. Într-o altă oală, punem uleiul și ficatul de pui cu puțină apă. Lăsăm să se înăbușe cu capacul pus.
- Pasul 2
Curățăm ceapa și usturoiul verde, le spălam și le tocăm mărunt.
- Pasul 3
După circa 10 minute de gătit ficățeii, adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt și amestecăm.
- Pasul 4
Lăsăm să fiarbă ceapa cu usturoiul împreună cu ficatul aproximativ cinci minute, după care oprim focul și lăsăm să se răcească ficaățeii ca să îi putem tăia.
După ce pieptul de pui este fiert, scurgem apa și îl lăsăm la răcit. După răcire, tăiem cu cuțitul, în cuburi mici, pieptul de pui și o parte din ficăței.
- Pasul 5
În bolul de la blender punem restul de ficăței, împreună cu ceapa și usturoiul verde și îi măcinăm. Punem această pastă peste bucățelele tăiate.
- Pasul 6
Peste toate componentele, adăugăm ouăle, mărarul verde tocat mărunt, sare, piper și mix de condimente, după gust. Amestecăm bine cu ajutorul unei linguri de lemn, până obținem o compoziție uniformă. Într-o tavă mare pentru cozonac, punem jumătate din compoziția obținută, apoi dacă dorim adăugăm ouă de prepeliță fierte și curățate și ardei roșu.
- Pasul 7
Pentru că mi-au rămas trei ouă de prepeliță fierte, le-am tocat și împreună cu niște ardei roșu tăiat cuburi, le-am amestecat cu compoziția rămasă.
- Pasul 8
Punem în tavă, restul compoziției, o nivelăm bine cu o lingură. Acum, drobul este gata să fie băgat la cuptor pentru o oră la 190 grade.
- Pasul 9
Când drobul este bine copt, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească bine înainte să îl tăiem.
- Pasul 10
După răcirea completă îl putem tăia cu un cuțit bine ascuțit.