Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput curățăm legumele si le tăiem cuburi ( doar morcovul ras), apoi le punem la călit intr-o tigaie cu uleiul încins.
- Pasul 2
După 2 minute adăugăm orezul și amestecăm continuu. Lăsăm în jur de 5 minute să se călească împreună apoi oprim focul și lăsăm legumele sa se răcească.
- Pasul 3
Între timp pregătim dovleceii: îi spălăm, tăiem partea superioară astfel încât să obținem un capac la fiecare, apoi scobim dovleceii si scoatem pulpa din iei.
- Pasul 4
Intr-un bol punem legumele calite și racite, adăugăm carnea tocată, gălbenușul, marar verde tocat, sare, piper, boia de ardei dulce si omogenizam bine compoziția.
- Pasul 5
Umplem fiecare dovlecel, ii punem „capacul” după care îi așezăm pe toți intr-un vas de yena uns cu ulei. Băgăm vasul în cuptorul preîncălzit la 190° pentru 45 minute.
- Pasul 6
Cat dovleceii sunt în cuptor, pregătim sosul . Tăiem o ceapă verde si o călim în ulei.
- Pasul 7
Adăugăm sosul de roșii.
- Pasul 8
Punem jumătate de cana se apă și condimentam după gust cu sare, piper, praf de usturoi, cimbru si foi de dafin.
- Pasul 9
După ce au stat 45 minute în cuptor, punem sosul în vasul cu dovlecei iar pentru aspect putem râde putin cașcaval deasupra. Introducem din nou în cuptor pentru circa 15-20 minute.
- Pasul 10
Cand sunt gata îi scoatem cu grija și îi servim calzi, eventual cu o lingura de smântâna alaturi. Pofta buna!