Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imagine
  • Galerie

Mereu mi-au plăcut dovleceii, deși recunosc că de cele mai multe ori îi mâncăm făcuți pane alături de un mujdei de usturoi.  Astăzi i-am gătit altfel: umpluți la cuptor cu un sos delicios alături . Ne-au plăcut tare mult asa că vom mai face cu siguranta.


Ingrediente

  • 6 dovlecei rotunzi
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 2 ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 100g orez
  • 750g carne tocată
  • 1 galbenus
  • Marar verde
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei
  • Pentru sos
  • 2 linguri ulei
  • ceapă verde
  • 250g sos de rosii
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin
  • Cimbru
  • Pudră de usturoi
  • Pentru deasupra
  • Cașcaval ras

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru inceput curățăm legumele si le tăiem cuburi  ( doar morcovul ras), apoi le punem la călit intr-o tigaie cu uleiul încins.

  • Pasul 2

    După 2 minute adăugăm orezul și amestecăm continuu. Lăsăm în jur de 5 minute să se călească împreună apoi oprim focul și lăsăm legumele sa se răcească.

  • Pasul 3

    Între timp pregătim dovleceii: îi spălăm, tăiem partea superioară astfel încât să obținem un capac la fiecare, apoi scobim dovleceii si scoatem pulpa din iei.

  • Pasul 4

    Intr-un bol punem legumele calite și racite, adăugăm carnea tocată, gălbenușul, marar verde tocat, sare, piper, boia de ardei dulce si omogenizam bine compoziția.

  • Pasul 5

    Umplem fiecare dovlecel, ii punem “capacul” după care îi așezăm pe toți intr-un vas de yena uns cu ulei. Băgăm vasul în cuptorul preîncălzit la 190° pentru 45 minute.

  • Pasul 6

    Cat dovleceii sunt în cuptor, pregătim sosul . Tăiem o ceapă verde si o călim în ulei.

  • Pasul 7

    Adăugăm sosul de roșii.

  • Pasul 8

    Punem jumătate de cana se apă și condimentam după gust cu sare, piper, praf de usturoi, cimbru si foi de dafin.

  • Pasul 9

    După ce au stat 45 minute în cuptor, punem sosul în vasul cu dovlecei iar pentru aspect putem râde putin cașcaval deasupra.  Introducem din nou în cuptor pentru circa 15-20 minute.

  • Pasul 10

    Cand sunt gata îi scoatem cu grija și îi servim calzi, eventual cu o lingura de smântâna alaturi. Pofta buna!


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 6
  • Categorie: Carne de porc
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ceafă de porc fragedă, cu sos lipicios făcută în tigaie
  • Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi
  • Coaste de porc fragede la cuptor
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39785

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21339

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20596

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18714

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18403

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18302

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17557

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    16090

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.