Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imagine
  • Galerie

Ciorbă de cartofi cu cârnați de casa afumați

Sunt iubitoare de ciorbe sub toate formele, dar ciorba de cartofi cu cârnați afumati este in top trei pentru mine. Această ciorbă se pregătește rapid și este plină de gust și arome.

Pentru mine, ciorba este acea zeama cu multe legume, eventual si ceva carne care este acrita la final. Asta pentru că văzusem zilele trecute o dispută pe acest subiect intr-un grup culinar. Asa că , în categoria ciorbe vom găsi tot felul de preparate lichide actrite intr-un fel. Uneori acresc cu borș proaspăt , alteori cu borș instant, oțet ( la unele ciorbe) , zeama de lămâie,  iaurt,  etc. Supe ( dulci, fără nimic acru) mănânc rar, dar ciorba as mânca în fiecare zi .

Ciorba de astăzi este tare buna. Mai ales daca folositi cârnați de casa, afumati ( nu doar cu aromă de fum, cum am văzut pe eticheta multor sortimente din comert). Gustul ăla autentic,  afumat bine da o savoare minunată ciorbei.  Dacă nu avem cârnați , putem pune orice alta afumatura . Important este sa fie făcută cat mai natural posibil.

Așadar,  când aveti cârnați afumati sau ceva afumatura de casă ( sunca de casa, costite,  ceafa, etc) , faceti o astfel de ciorbă. Nu veti regreta.

Mai multe idei so retete pentru ciorbe si supe găsiți aici!

 


Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare
  • 1 -2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 1 ardei roșu
  • 4-5 cartofi
  • 300g cârnați de casa afumați
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână grasă
  • sare
  • borș
  • verdeață ( mărar, pătrunjel)

Pasi

  • Pasul 1

    Punem într-o oală uleiul la încins și adăugăm ceapa tăiată cuburi.  Imaginea 2

  • Pasul 2

    Adăugăm morcovul ras pe răzătoarea mare și le călim împreună ( morcovul astfel călit o să dea culoare frumoasă ciorbei). Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem țelina și ardeiul tăiate cuburi, adăugăm o cană cu apă, punem capacul pe oală și lăsăm să fiarbă.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Când primele legume sunt aproape fierte, adăugăm cartofii curățați și tăiați cuburi, completăm cu apă și lăsăm iar la fiert. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Între timp, tăiem felii cârnații și îi rumenim puțin într-o tigaie cu un strop de ulei. Imaginea 5

  • Pasul 6

    Adăugăm cârnații în ciorbă, potrivim gustul de sare și acru. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Batem două ouă împreună cu 3 linguri de smântână, apoi adăugăm ciorbă fierbinte peste până amestecul devine fierbinte (așa smântâna nu o să se brânzească la contactul cu ciorba fierbinte).Imaginea 7

  • Pasul 8

    Adăugăm amestecul de smântână si ou, amestecăm ușor. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Adăugăm verdeața tăiata, amestecăm și oprim focul.Imaginea 9

  • Pasul 10

    Ciorba noastră este gata pentru a fi servită. Imaginea 10


Tag-uri reteta: Afumatura, Carnati, Ciorba, Smântână
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Carne de porc, Supe, Ciorbe
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tăiței de casă pentru o supă delicioasă
  • Supă de pui cu găluște de griș
  • Supă de salată verde ca în Ardeal
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18286

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version