Ciorbă de cartofi cu cârnați de casa afumați

Sunt iubitoare de ciorbe sub toate formele, dar ciorba de cartofi cu cârnați afumati este in top trei pentru mine. Această ciorbă se pregătește rapid și este plină de gust și arome.

Pentru mine, ciorba este acea zeama cu multe legume, eventual si ceva carne care este acrita la final. Asta pentru că văzusem zilele trecute o dispută pe acest subiect intr-un grup culinar. Asa că , în categoria ciorbe vom găsi tot felul de preparate lichide actrite intr-un fel. Uneori acresc cu borș proaspăt , alteori cu borș instant, oțet ( la unele ciorbe) , zeama de lămâie,  iaurt,  etc. Supe ( dulci, fără nimic acru) mănânc rar, dar ciorba as mânca în fiecare zi .

Ciorba de astăzi este tare buna. Mai ales daca folositi cârnați de casa, afumati ( nu doar cu aromă de fum, cum am văzut pe eticheta multor sortimente din comert). Gustul ăla autentic,  afumat bine da o savoare minunată ciorbei.  Dacă nu avem cârnați , putem pune orice alta afumatura . Important este sa fie făcută cat mai natural posibil.

Așadar,  când aveti cârnați afumati sau ceva afumatura de casă ( sunca de casa, costite,  ceafa, etc) , faceti o astfel de ciorbă. Nu veti regreta.

Mai multe idei so retete pentru ciorbe si supe găsiți aici!