Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

Brioșe pufoase cu ciocolată și vișine

Tocmai ce am facut briose pufoase cu ciocolată și vișine.  Hmm, ce combinație delicioasă.  Atât de bine se îmbină dulceata ciocolatei cu visinele minunate. Trebuie să repet acest preparat.

Este o rețetă tare bună,  textura brioselor este perfecta după coacere. Dacă nu sunteți fan vișine,  nu-i nimic. Le puteti inlocui cu succes cu alte fructe. În funcție de preferințe, putem adauga zmeură , afine, prune sau ce alte fructe ne plac. Nu este o regula sa fie doar cu vișine.  Dacă le mănâncă doar adulții, puteti pune vișine din visinata…rezultatul va fi demential .

Dacă pregătiți această rețetă pentru un party, puteti orna briosele cu frișcă sau cu o crema de mascarpone. Puteti utiliza vișine pentru decor, sau diverse bombonele multicolore.

Nu este nimic complicat în prepararea acestor brioșe pufoase cu ciocolată și vișine. Le puteti pregăti impreuna cu cei mici. Sigur o sa fie o experiență minunată. Iar rezultatul , mult mai apreciat. Orice lucru facut impreuna cu cei mici, devine mai valoros.

În formele pentru briose puteti pune acele hârtiuțe colorate, speciale pentru asa ceva. Dacă nu sunt de calitate, mai bine nu. Aluatul se va lipi de ele si nu vor avea aspect frumos. Va recomand folosirea formelor de silicon în care nu trebuie sa puneti nimic înainte. Doar compoziția pentru briose. Vor fi perfecte. După coacere, le puteti scoate din formele de silicon si adăuga în hârtiuțe colorate ( chese), pentru un aspect dragut.  Orice varianta alegeți, gustul oricum este mult mai important.

Pregatiti-le din timp, nu în graba. Sunt mult mai bune după ce se răcesc. Le puteti utiliza ca desert, gustare între mese sau puse în pachetul de la grădiniță, școala sau serviciu. Va vor oferi momentul vostru de savoare si bun gust. Sper sa le încercați și sa imi spuneti daca v-au plăcut. Găsiți aici si alte retete minunate de briose pufoase.

 

 

 


Ingrediente

  • 275g făină
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 1 ou
  • 130g zahăr
  • 80ml ulei
  • 300ml lapte
  • vișine (sau alte fructe)

Pasi

  • Pasul 1

    Omogenizam bine cu un tel oul cu zahărul.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Încorporăm treptat uleiul.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem laptele și amestecăm bine compoziția.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Separat amestecăm făina, praful de copt, cacao.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Încorporăm amestecul de ingrediente uscate în cele umede.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Punem câte o linguriță de aluat în formele de brioșe, apoi adăugăm vișinele.Imaginea 6

  • Pasul 7

    Completăm cu aluat astfel încât formele sa fie pe 3/4 pline.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 20 minute.Imaginea 8


Tag-uri reteta: briose, ciocolata, dulce, gustare, Visine
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 12 Bucati
  • Categorie: Desert, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version