Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imagine
  • Galerie

Biscuiți decorați- mărțișoare comestibile

Biscuiți decorați am facut zilele acestea. I-am folosit pe post de mărțișoare comestibile . În fiecare an fac astfel de mărțișoare , dar de fiecare dată altceva. Anul acesta, a trebuit să fac si pentru copilul meu la grădiniță , asa că am zis ca biscuiții sunt mai indicați. M-am aprovizionat cu ingrediente, multe decoruri dar și mai multă răbdare. Am făcut imagini comestibile cu floricele. Aceste imagini se pretează foarte bine la diverse dulciuri ( torturi, prăjituri,  briose, biscuiți.

Pentru inceput am facut biscuiții care sunt foarte gustoși și fragezi. În plus, își păstrează forma la copt, nu se deformează . Apoi am scos tot felul de decoruri pe care le-am folosit . Va pun o fotografie cu o parte dintre ele.

Majoritatea sunt luate din magazinele lidl. Dar pe lângă astea, pe parcurs am tot scos si altele de prin sertarele mele magice. Iar de aici, totul ține de îndemânare și imaginație.

Poate puteau ieși mult mai bine dar daca minunatul meu copil a fost încântat,  eu sunt mulțumită .

După ce am decupat imaginile, am pus pe spatele acestora câteva puncte cu aceste creioane pentru decorat,  comestibile , apoi le-am fixat pe biscuite, cand am sau nu.

Apoi, iarăși cu creioanele pentru decorat, le-am fixat ( imaginile) marginile cu inca un strat , de jur împrejur . Peste acest a am pus tot felul de bombonele.  Pentru asta m-am ajutat de o pensetă pentru bucatarie.

La final, cu ajutorul unei pensule, am presărat sclipici auriu comestibil.

I-am lăsat câteva ore să se usuce, apoi i-am ambalat în punguțe individuale si am pus un șnur alb-roșu lângă biscuite.

Este de lucru la acești biscuiți decorați dar aveti satisfacția că i-ati facut voi. Puteti implica si copiii în realizarea lor. Sigur o să le placă . Vor fi cele mai frumoase mărțișoare oferite de copilașii voștri iubiți!


Ingrediente

  • Pentru biscuiți
  • 1 ou
  • 100g zahăr pudră
  • 50g untură
  • 200g unt 82% grăsime
  • Extract de vanilie
  • 500g făină
  • Un praf de sare
  • Pentru decor
  • Imagini comestibile
  • Creioane decorat
  • Bomboane
  • Sclipici auriu comestibil

Pasi

  • Pasul 1

    Începem să pregătim aluatul pentru biscuiți. Acest aluat este ideal pentru biscuiții decorați deoarece nu isi modifica forma în timpul coacerii și rămân foarte fragezi apoi. Intr-un bol punem oul, zahărul pudră și puțină sare. Amestecăm bine cu un tel până compoziția devine cremoasă.   Imaginea 1

  • Pasul 2

    Apoi adăugăm untura și untul tinute in prealabil 1 ora la temperatura camerei și extractul de vanilie. Dacă nu aveți, puneti esența de vanilie.  Omogenizam bine cu ajutorul unei spatule.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm făină treptat și  o încorporăm usor până aluatul devine consistent. Când nu mai putem folosi spatulă, frământăm cu mâna.  Punem aluatul obținut la frigider, acoperit cu o folie alimentară pentru 30 minute.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    După acest timp în care aluatul a stat la rece, il punem pe un tocator de lemn presărat cu faină și intindem ușor,  din aproape în aproape o foaie de 3-4 mm grosime.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Cu ajutorul unui decupator rotund cu diametrul de 5cm , decupam biscuiții.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Punem biscuiții obținuți într-o tavă tapetata cu hârtie de copt , usor,  sa nu ii deformăm.  Îi coacem pentru aproximativ 17 minute în cuptorul preincalzit la 175 grade. După coacere ii lăsăm la răcit,  apoi îi putem decora.  Imaginea 5

  • Pasul 7

    Pentru decorat  descris pașii mai jos. Sper sa va fie de folos si imaginile adăugate.  Imaginea 6


Tag-uri reteta: biscuiti, decorati, deliciu, mărțișoare, unt
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 42 bucăți
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 28, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version