Biscuiți decorați- mărțișoare comestibile
Biscuiți decorați am facut zilele acestea. I-am folosit pe post de mărțișoare comestibile . În fiecare an fac astfel de mărțișoare , dar de fiecare dată altceva. Anul acesta, a trebuit să fac si pentru copilul meu la grădiniță , asa că am zis ca biscuiții sunt mai indicați. M-am aprovizionat cu ingrediente, multe decoruri dar și mai multă răbdare. Am făcut imagini comestibile cu floricele. Aceste imagini se pretează foarte bine la diverse dulciuri ( torturi, prăjituri, briose, biscuiți.
Pentru inceput am facut biscuiții care sunt foarte gustoși și fragezi. În plus, își păstrează forma la copt, nu se deformează . Apoi am scos tot felul de decoruri pe care le-am folosit . Va pun o fotografie cu o parte dintre ele.
Majoritatea sunt luate din magazinele lidl. Dar pe lângă astea, pe parcurs am tot scos si altele de prin sertarele mele magice. Iar de aici, totul ține de îndemânare și imaginație.
Poate puteau ieși mult mai bine dar daca minunatul meu copil a fost încântat, eu sunt mulțumită .
După ce am decupat imaginile, am pus pe spatele acestora câteva puncte cu aceste creioane pentru decorat, comestibile , apoi le-am fixat pe biscuite, cand am sau nu.
Apoi, iarăși cu creioanele pentru decorat, le-am fixat ( imaginile) marginile cu inca un strat , de jur împrejur . Peste acest a am pus tot felul de bombonele. Pentru asta m-am ajutat de o pensetă pentru bucatarie.
La final, cu ajutorul unei pensule, am presărat sclipici auriu comestibil.
I-am lăsat câteva ore să se usuce, apoi i-am ambalat în punguțe individuale si am pus un șnur alb-roșu lângă biscuite.
Este de lucru la acești biscuiți decorați dar aveti satisfacția că i-ati facut voi. Puteti implica si copiii în realizarea lor. Sigur o să le placă . Vor fi cele mai frumoase mărțișoare oferite de copilașii voștri iubiți!
Pasi
- Pasul 1
Începem să pregătim aluatul pentru biscuiți. Acest aluat este ideal pentru biscuiții decorați deoarece nu isi modifica forma în timpul coacerii și rămân foarte fragezi apoi. Intr-un bol punem oul, zahărul pudră și puțină sare. Amestecăm bine cu un tel până compoziția devine cremoasă. Imaginea 1
- Pasul 2
Apoi adăugăm untura și untul tinute in prealabil 1 ora la temperatura camerei și extractul de vanilie. Dacă nu aveți, puneti esența de vanilie. Omogenizam bine cu ajutorul unei spatule. Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm făină treptat și o încorporăm usor până aluatul devine consistent. Când nu mai putem folosi spatulă, frământăm cu mâna. Punem aluatul obținut la frigider, acoperit cu o folie alimentară pentru 30 minute. Imaginea 3
- Pasul 4
După acest timp în care aluatul a stat la rece, il punem pe un tocator de lemn presărat cu faină și intindem ușor, din aproape în aproape o foaie de 3-4 mm grosime. Imaginea 4
- Pasul 5
Cu ajutorul unui decupator rotund cu diametrul de 5cm , decupam biscuiții. Imaginea 5
- Pasul 6
Punem biscuiții obținuți într-o tavă tapetata cu hârtie de copt , usor, sa nu ii deformăm. Îi coacem pentru aproximativ 17 minute în cuptorul preincalzit la 175 grade. După coacere ii lăsăm la răcit, apoi îi putem decora. Imaginea 5
- Pasul 7
Pentru decorat descris pașii mai jos. Sper sa va fie de folos si imaginile adăugate. Imaginea 6