Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim bezeaua (în descrierea rețetei v-am zis deja de ce trebuie să ținem cont pentru o bezea perfectă). Punem într-un bol albușurile cu un praf de sare și le mixăm. Când albușul începe să prindă volum, adăugăm treptat cele 2 tipuri de zahăr ( eu le amestec întâi într-un bol), în 2-3 tranșe, continuând mixarea.
- Pasul 2
După formarea bezelei, adăugăm oțetul și continuăm să mixăm bine.
- Pasul 3
Punem esența de vanilie și mixăm bine în continuare. Esre important sa simțim că zahărul este topit complet în bezea.
- Pasul 4
Când bezeaua este bătută bine (își menține ținuta), punem amidonul și mai mixăm pentru 2 minute.
- Pasul 5
Pregătim un posh cu un dui mare. Pentru aceste bezele eu am folosit această formă de dui.
- Pasul 6
Punem bezeaua în sacul pentru ornat (posh), iar dacă dorim puțină culoare, așa cum am făcut eu, picurăm puțin colorant alimentar gel pe pereții sacului, în interior. Apoi punem bezeaua. Putem pune o singură culoare (eu am pus roșu) sau mai multe culori, pentru un efect de curcubeu. Totul depinde de imaginația voastră.
Aici puteți găsi colorant gel, eu folosesc Wilton sau Progel.
- Pasul 7
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, începem să formăm bezelele.
- Pasul 8
Facem întâi baza, apoi mai înălțăm un rând pe margine, astfel încât în mijloc să rămână gol, pentru a putea pune acolo apoi, crema.
- Pasul 9
Procedăm așa până formăm toate bezelele. Punem tava cu bezele în cuptorul preîncălzit la 100 grade, cu ventilație (eu am copt două tăvi în același timp și de aceea am folosit funcția de ventilație), pentru 2h-2h15 min, în funcție de cât de mari sunt bezelele.
- Pasul 10
Când sunt bine coapte, bezelele se desprind ușor de pe foaia de copt.
- Pasul 11
Cât timp bezelele sunt la cuptor, pregătim crema de lămâie (sau vanilie, dacă nu vă place lămâia). Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul.
- Pasul 12
Adăugăm amidonul și cu un tel amestecăm bine astfel încât să nu rămână cocoloașe. Punem circa 100ml lapte peste amestec, restul de lapte îl punem într0un vas la fiert.
- Pasul 13
Când laptele începe să fiarbă, adăugăm amestecul de gălbenuș, amestecând continuu cu un tel.
- Pasul 14
Lăsăm să fiarbă până se formează o budincă groasă. Oprim focul, acoperim crema cu o folie alimentară în strâns contact cu crema (astfel nu se formează o pojghiță tare deasupra) și lăsăm la răcit. După ce a ajuns la temperatura camerei, adăugăm zeama de lămâie (și puțină esență de lămâie daca vrem să fie mai aromată).
- Pasul 15
Într-un vas punem fructele cu zahărul și apa la fiert pentru câteva minute, pentru a obține un sos de fructe. Eu am pus zmeură, dar la fel de bine merg și fructele de pădure.
- Pasul 16
Pentru asamblarea minunatului desert, punem întâi crema de lămâie în centrul bezelelor.
- Pasul 17
Deasupra cremei pune un strat de frișcă, bătută în prealabil.
- Pasul 18
Peste frișcă distribuim sosul de fructe, rece.
- Pasul 19
Deasupra punem fructe proaspete și frunze proaspete de mentă, pentru un plus de savoare și un aspect frumos. Lăsăm la frigider pentru 2-3h înainte de servire.
- Pasul 20
Așa arată Mini Pavlova făcută de mine. Dacă vă place vă rog sa dați un like&share rețetei. Vă mulțumesc!
Gina Matei
iunie 4, 2020 @ 6:56 pm
Arata superb si cred ca sunt foarte gustoase!🌹🌹🌹
Crina Matei
iunie 4, 2020 @ 7:26 pm
Va multumesc din suflet!🥰🥰🥰