Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imagine
  • Galerie

Ruladă cu mascarpone, lapte condensat și fructe

Ruladă cu mascarpone, lapte condensat și fructe am avut zilele trecute în plan sa fac și a ieșit exact cum mi-am imaginat-o. Pentru ca tocmai a fost 14 februarie,  ziua în care sărbătorim dragostea, am vrut să îmi surprind iubitul cu ceva mai deosebit.  Și am reușit,  el fiind mare iubitor de dulce. Am avut emoții în timpul pregătirii pentru că nu știam dacă o să iasă asa cum mi-am dorit.

Dacă respectați toți pașii din rețetă cu siguranță o să vă iasă,  cel putin la fel de frumoasă.  Cat despre inimioare,  bineînțeles că le puteti inlocui cu alte forme, floricele, etc.

Crema folosită nu a fost foarte dulce, dar gustati în timp ce o pregătiți si mai adăugați lapte condensat daca va place mai dulce. Fructele proaspete au făcut ca per ansamblu sa fie o prăjitură răcoritoare , ce merge foarte bine și vara . Cat despre fructe,  le puteti inlocui după preferințe. Sau dupa sezon. Sigur merge la fel de bine cu capsuni, caise, afine, mure, piersici, etc. Sau chiar și cu fructe din compot, bine scurse de zeamă . Eu am ales fructe proaspete si tare bun a fost rezultatul.  Inițial am vrut să pun doar zmeură dar pentru că aveam si un mango bine copt, l-am folosit si pe el.

Cu greu gasesc în magazine mango bun. Cand este copt, asa ca in fotografie trebuie să arate. Roșu-portocaliu,  ușor moale și parfumat.  Atunci este dulce si bun de mâncat. Este un fruct delicios cu condiția să fie bine copt.

Dacă vreți să impresionați pe cineva trebuie să încercați această rețetă.  Iar dacăii faceti si inimioare roșii ( așa cum am facut eu), poate fi o declarație de dragoste în farfurie . Desigur, nu așteptați să fie 14 februarie pentru a vă arăta iubirea. Succes!

 


Ingrediente

  • Pentru foaia de ruladă
  • 4 ouă
  • 90g zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • Extract de vanilie
  • 75g făină
  • Colorant gel roșu
  • Pentru umplutură
  • 250g mascarpone
  • 3 linguri lapte condensat îndulcit
  • 200ml smantana pentru frișcă
  • 5g gelatina hidratată
  • Fructe ( zmeură, mango)

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început pregătim foaia pentru ruladă.  Este o rulada cu o foaie fina, pufoasă, ce s-a comportat foarte bine la rulare. Nu s-a rupt deloc. Separăm ouăle si punem galbenusurile într-un bol impreuna cu 40g zahăr. Amestecăm bine cu un tel ( putem folosi si un mixer) până ce galbenusurile isi schimbă culoarea și își măresc volumul.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm uleiul și laptele, apoi omogenizam bine cu telul .  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm extractul de vanilie. Eu am pus cam o lingură dar puteti pune mai mult sau mai putin, după preferințe.  Dacă nu aveți extract ( eu mi-am adus din Cehia), puteti pune boabele dintr-o pastaie de vanilie , esența sau zahar vanilat.   Imaginea 3

  • Pasul 4

    Punem făina și o incorporam ușor cu o spatulă de silicon. Avem grijă să nu rămână cocoloașe.   Imaginea 4

  • Pasul 5

    Batem albusurile spumă împreună cu restul de zahăr.  Oprim mixarea acestora după ce s-a topit zahărul. Le adăugăm apoi peste prima compoziție,  treptat și încorporăm totul cu spatulă.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Din compoziția rezultată,  punem 3 linguri intr-un bol si o amestecăm cu 2-3 picături de colorant gel roșu.  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Pulverizam ulei intr-o tavă (33/40cm),  apoi o tapetam cu hârtie de copt.  Astfel, hârtia nu o să se ridice la colțuri sau pe margini, iar compoziția o sa fie uniform distribuită. Turnam compoziția ( cea inițială,  fără culoare) în tavă și cu o spatulă,  nivelam usor.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Facem un cornet din hârtie de copt în care punem compoziția rosie, strângem hârtia la capat și începem să desenam inimioarele. Dacă nu dorim inimioare, putem face puncte, floricele, etc.   Imaginea 8

  • Pasul 9

    Continuăm până obținem modelul dorit pe toată suprafața tavii.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    Punem tavă în cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru circa 15 minute ( sau pana capătă o ușoară culoare aurie). Cand este gata,  o scoatem din tavă,  o așezăm pe un server curat sau pe o alta foaie de copt și îndepărtăm cu grija, hârtia de copt inițială.  Imaginea 10

  • Pasul 11

    Cat timp foaia se răcește,  pregătim umplutura. Punem intr-un bol mascarponele si laptele condensat îndulcit ( cel gros, în cutie metalică). Cutia de mascarpone a fost scoasă cu o oră înainte din frigider si lăsată la temperatura camerei. Le amestecăm ușor cu o spatulă.   Imaginea 11

  • Pasul 12

    Punem la încălzit 50ml smântână pentru frișcă,  când este fierbinte oprim focul si adăugăm gelatina hidratată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.  Lăsăm amestecul sa se răcească apoi îl adăugăm treptat în amestecul de mascarpone.  Nu puneti nimic cald deoarece riscati să se taie crema.  Imaginea 12

  • Pasul 13

    Batem bine restul de smântână pentru frișcă și o adăugăm treptat în cremă.   Imaginea 13

  • Pasul 14

    Crema astfel obținută este lăsată 10 minute la frigider apoi putem monta rulada.  Pe o folie alimentară am pus foaia se ruladă cu modelul în jos, apoi am distribuit crema uniform.   Imaginea 14

  • Pasul 15

    Am așezat fructele ( un rând de zmeură si mai multe rânduri de mango bine copt).  Imaginea 15

  • Pasul 16

    Începem si rulăm ușor,  fără să strângem exagerat, ca sa nu se rupă foaia de rulada.   Imaginea 16

  • Pasul 17

    După ce am format rulada, o infoliem bine si o lăsăm la rece în frigider pentru minim 3 ore.   Imaginea 17

  • Pasul 18

    După ce a stat la rece, o putem felia si servi alaturi de persoanele dragi.  Imaginea 18


Tag-uri reteta: desert, dragoste, fructe, inimioare, iubire, lapte condensat, mango, mascarpone, racoritor, Rulada, zmeura
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri, Dulciuri de casa, Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 20, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23535

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21604

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18543

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version