Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

Ciorbă de pui a la grec

Pentru mine, ciorba de pui a la grec este acea ciorbă acră,  cu smântână la care se adaugă orez. Poate altii o fac altfel, dar eu asa o stiu. Si tare imi place.

Poate va întrebați de ce folosesc borș instant. Deși am fost “acuzată ” pe grupurile de gătit pentru asta, mi s-au trimis mesaje ca nu este bun, etc pentru mine este varianta cea mai practica de acrit ciorba atunci cand ma decid instant ce gătesc. Mereu am un plic de acest gen în casă. Atunci când am in plan cu o zi înainte, desigur cumpăr borș proaspat. Dar daca nu, nu cred ca folosirea celui instant este chiar o tragedie. Dar fiecare alege.

De ce am fiert carnea separat? Iarăși subiect de dezbatere. Deseori fac asa, pentru că am copil si prefer să scot oasele iar carnea sa o tai bucăți mai mici. Iar al doilea motiv ar fi că fac minim 2 feluri din aceiasi carne ( azi am facut ciorbă si cuș cuș),adăugată la final. Oricum folosesc toată supa obținută după fierbere cărnii, în preparate . Si parca merge totul mai rapid asa.

În loc de pastrarnac puteti pune telina daca va place mai mult.  Eu pun ceva albitura în funcție de ce am prin frigider.

Smântână neaparat să fie grasă ca sa nu se separe în ciorbă.  Nu ne place aspectul ” brânzit” al vorbelor. Dacă smântână este de buna calitate si daca adăugați treptat ciorbă peste amestec pana devine fierbinte, sigur nu vor fi probleme.  Trebuie doar puțină atenție la aceste aspecte.

Verdeață, eu de regula pun pătrunjel sau leustean verde dar am mâncat cândva , la un restaurant,  varianta cu marar. Nu era rea deloc. Iarăși,  puteti adapta în funcție de gusturi.

Din cantitățile acestea eu am facut 3 litri ciorbă, daca aveti familie mare, dublat cantitățile. Este o ciorbă minunată!


Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1/2 ardei roșu
  • carne de pui
  • 50g orez
  • 300g smântână 25%
  • sare
  • borș instant / zeamă de lămâie
  • verdeață (pătrunjel, leuștean)

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru inceput curățăm si spălăm legumele.  Ceapă o tăiem mărunt iar morcovii si pastarnacul le-am dat pe razatoarea mare, ardeiul taoat cuburi. Într-o  oala, am pus uleiul la încins si am adaugat ceapă impreuna cu morcovul.  Le-am călit asa pentru 5-7 minute amestecând din cand in cand . Călcînd morcovul, ciorba o să capete o culoare tare frumoasa. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Dupa ce s-au călit, punem si restul legumele în oală si le calim impreuna 1-2 minute.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Eu am fiert carnea separat, pentru a face 2 preparate din ea ( ciorba si cus cus), așadar am adaugat supa de pui peste legume iar carnea fiartă la final. Dacă vreți să fierbwti carnea în ciorba, puneti bucățile de pui si adăugați apă.   Imaginea 3

  • Pasul 4

    Cand legumele sunt fierte, spălăm si adăugăm orezul.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Acoperim cu un capac si lăsăm aproximativ 20 minute ca sa fiarbă bine orezul. După acest timp am adaugat carnea fără oase, tăiată bucățele.   Imaginea 5

  • Pasul 6

    Asezonam cu sare si borș instant sau zeama de lămâie.  Fiecare după preferințe.  Într-un bol batem bine ouăle cu smântână grasă,  apoi punem putina ciorbă ca sa aducem la aceiasi temperatura amestecul.   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Turnam cu grija amestecul în ciorba, punem verdeață tocată și după 1 minut oprim focul.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Servim ciorba calda, alături de ardei iute daca dorim.  Imaginea 8


Tag-uri reteta: bunatate, Ciorba, leustean, patrunjel, pui, Smântână
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 3 litri
  • Categorie: Carne de pasare, Cu carne, Supe, Ciorbe
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: noiembrie 17, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tăiței de casă pentru o supă delicioasă
  • Supă de pui cu găluște de griș
  • Supă de salată verde ca în Ardeal
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23535

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21604

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18543

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version