Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Tartă cu ciocolată și fructe

Ciocolata este ispita dulce a multora dintre noi, dar cum este sezonul fructelor am zis sa le îmbin și așa a ieșit o delicioasă tartă cu ciocolată și fructe. Iar dacă nu a trebuit folosit cuptorul, a fost cu atât mai bine pentru ca este vara și profităm de căldura soarelui, nu a cuptorului (decât când este necesar). Vă asigur că acest preparat o să fie un real succes dacă îl încercați.

Este o tartă perfectă, cremoasă, cu multă ciocolată și fructe. Fructele pot fi altele față de ce am pus eu, recomand însă să fie fructe de pădure, căpșuni, mango… Nu cred că se potrivește cu merele, de exemplu.

Pentru iubitorii de ciocolata cu gust ușor picant se poate adăuga un vărf de cuțit de piper cayenne și veți obține o tartă spectaculoasă (eu am testat și această variantă). Sau, puteți presăra fulgi de chilli. Totul depinde de imaginația voastră.Dacă aveșți musafiri, o puteți pregăti cu o zi înainte iar înainte de servire o lăsați timp de 5-10 minute la temperatura camerei ca să fie ușor de tăiat.

Ce produse folosim?

Folosiți smântână naturală pentru un gust deosebit. Desigur și ciocolata trebuie să fie de calitate. Eu nu folosesc niciodata ciocolata menaj, de exemplu. Nu putem compara gusturile. Plus ca, de fapt, citind ambalajul diferitelor tipuri de ciocolată menaj, am constatat că, nici nu prea este ciocolată. Mai degraba un amestec de ceva, cu gust de ciocolată, care se comportă relativ bine la tratamentul termic (mai ales la topire). Eu una nu am găsit un motiv puternic care sa mă determine să o folosesc. Sunt destule tipuri de ciocolată, la un preț mediu, care se comportă foarte bine la topire. Acestea dau deserturilor noastre un gust excelent. Trebuie doar sa încercăm și să vedem care este pe gustul  nostru.

Pentru alte rețete delicioase de prăjituri, vă aștept aici!

 

 


Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g biscuiți digestivi
  • 100g unt
  • Pentru umplutură:
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 200g ciocolată cu lapte
  • 50g ciocolată neagră
  • fructe (căpșuni, mure, coacăze roși și negre)

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti această tartă cu ciocolată și fructe, rupem biscuiții digestivi și îi punem în vasul robotului și îi mărunțim puțin.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm untul și mărunțim până rezultă o compoziție similară nisipului umed.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem amestecul într-o tavă dreptunghiulară (30/11cm) în care am pus hârtie de copt, netezim si presăm bine cu ajutorul unei linguri având grijă să urce puțin aluatul și pe margini. Dăm tava la frigider.Imaginea 3

  • Pasul 4

    între timp pregătim crema de ciocolată.Pe baie de abur punem într-un vas smântâna și ciocolata ruptă bucăți. Când a început să se topească, amestecăm energic. Când ciocolata este topită, luăm vasul de pe abur și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem ciocolata peste blat, așezăm fructele și dăm la rece pentru minim 3 ore.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Când este gata, îndepărtăm ușor hârtia de copt si porționăm tarta. Puteți folosi un cuțit cu lama calda ( tinută in apă fierbinte și șters apoi cu un prosop) pentru a fi mai ușoara porționarea. Vă doresc poftă bună!Imaginea 7


Tag-uri reteta: ciocolata, făra coacere, fructe, la rece, tarta
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: august 19, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version