Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput pregătim foile. Separăm ouăle si punem albusurile la robot cu un praf de sare iar când încep să capete volum adăugăm treptat zahărul si lăsăm să se mixeze până acesta este topit.
Imaginea 1
- Pasul 2
Intr-un bol frecăm galbenusurile cu uleiul ( ca și la maioneza).
Imaginea 2
- Pasul 3
Cand zahărul din albusuri este topit, punem amestecul de galbenusuri deasupra si incorporam bine cu ajutorul unei spatule.
Imaginea 3
- Pasul 4
Separat amestecăm faina cu praful de copt, apoi o incorporam treptat în compoziția inițială.
Imaginea 4
- Pasul 5
Din această compoziție eu am copt 5 foi, pe hârtie de copt la 170grade.
Imaginea 5
- Pasul 6
Cand sunt usor rumenite se scot din cuptor si se desprind cu grija de pe hârtia de copt. Atentie ca sunt foarte fragede. Eu le las o noapte la rece, apoi pregătesc crema si le umplu.
Imaginea 6
- Pasul 7
Pentru crema, punem ouăle cu zahărul pe baie de abur si amestecăm cu un tel pana capătă consistența unei budinci.
Imaginea 7
- Pasul 8
Dam de pe foc si adăugăm ciocolată ruptă bucăți si cacaoa, amestecăm energic pana se topeste. Acoperim cu o folie alimentara, în contact direct cu crema pentru a nu face pojghiță si lăsăm crema sa se răcească.
Imaginea 8
- Pasul 9
După răcire incorporam treptat untul amestecând bine.
Imaginea 9
- Pasul 10
Începem si ungem foile cu crema obținută.
Imaginea 10
- Pasul 11
Ultima foaie o lăsăm simpla pentru a fi glazurata. Dam prăjitură la rece pentru a se întări putin crema si intre timp pregătim glazura.
Imaginea 10
- Pasul 12
Intr-un bol metalic punem smantana pe baie se abur si adăugăm ciocolată ruptă bucăți. Amestecăm pana ciocolată este topită complet, la final incorporam untul.
Imaginea 12
- Pasul 13
Turnam glazura calda peste prăjitură, întindem cu o spatula si dam la rece pana a doua zi.
Imaginea 13
- Pasul 14
O tăiem după preferințe și o servim cu voie bună! Aceasta este prajitura Doboș.
Imaginea 14