Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imagine
  • Galerie

Gnocchi sunt niște paste italienești, în formă de găluște, făcute dintr-un aluat de făină și cartofi pasați, care este fiert. Gnocchi reușite sunt ușoare și pufoase ca și consistență, nu dense. Sunt servite calde, în general ca prin fel. Sunt delicioase cu sos de roșii și parmezan ras, cu sos pesto sau gorgonzola, cu sos de carne sau sos de unt cu salvie. După ce veți face prima dată, sigur veți repeta experiența. Sunt pur și simplu delicioase!


Ingrediente

  • Pentru gnocchi
  • 450g cartofi
  • 1 ou
  • făină
  • 2 linguri parmezan ras
  • pier alb
  • sare
  • verdețuri
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 200g carne tocată
  • 80g pastă de roșii
  • condimente
  • sare

Pasi

  • Pasul 1

    Fierbem cartofii în coajă, îi răcim, curățăm și îi zdrobim într-un bol. Adăugăm parmezanul ras și omogenizăm.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Punem oul și verdețurile ( eu am pus mărar și pătrunjel dar merge foarte bine cu spanac, leurdă, etc) în vasul de la blender și le mărunțim împreună.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm amestecul peste cartofi, punem sare, piper alb și omogenizăm.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Adăugăm făina și amestecăm până ce aluatul se desprinde frumos de pe marginile vasului. Mie mi-a mers cam 150g de făină dar depinde de mărimea oului, de cât de apoși sunt cartofii, etc Imaginea 4

  • Pasul 5

    Lăsăm aluatul obținut să se odihnească 10 minute.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Pe o planșetă presărată cu făină, împărțim aluatul în 3 părți și îl modelăm în 3 batoane de dimensiuni egale. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Tăiem gnocchi de aproximativ aceiași dimensiune. Imaginea 7

  • Pasul 8

    După ce i-am tăiat îi punem pe o tavă presărată cu făină pe care o mișcăm din când în când, astfel gnocchi vor avea făină pe toate părțile și nu se vor lipi unul de altul. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Punem apă cu sare la fiert iar când fierbe adăugăm gnocchi unul câte unul . Când se ridică la suprafață, sunt fierți și îi scoatem cu o paletă. Imaginea 9

  • Pasul 10

    Pentru sos călim ceapa în ulei, adăugăm carnea tocată și puțină apă și lăsăm să fiarbă. Imaginea 10

  • Pasul 11

    Când carnea este fiartă, punem sosul de roșii și amestecăm bine. Imaginea 11

  • Pasul 12

    Condimentăm după gust. Eu am pus sare, piper, busuioc uscat, rozmarin măcinat. Mai adăugăm apă daca este nevoie. Imaginea 12

  • Pasul 13

    Așezăm gnocchi pe farfurie, punem sos deasupra, radem puțin parmezan și servim cu poftă. Imaginea 13


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 4
  • Categorie: Carne de porc
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ceafă de porc fragedă, cu sos lipicios făcută în tigaie
  • Cotlet fraged în sos de roșii cu ceapă și usturoi
  • Coaste de porc fragede la cuptor
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56382

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35965

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23534

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23222

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21604

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21294

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19557

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18543

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version